EPA-EFE/OLIVIER DOULIERY
Bajden i Tramp

Tradicionalno liberalni Holivud većinom podražava Džoa Bajdena u trci za američkog predsednika.

Glumica Anđelina Džoli, ambasadorka UN za izbeglice, često oštro kritikuje Donalda Trampa i njegovu izbegličku politiku.

Alek Boldvin već godinama je sinonim za ruganje predsedniku. On redovno, kao član satirične ekipe Saturday Night Live, milione Amerikanaca nasmejava parodijom aktuelnog lidera Bele kuće.

Međutim, nekad priznati republikanci poput Klinta Istvuda su u međuvremenu počeli da sumnjaju u predsednika Trampa.

– Moja je želja da se Tramp ponaša bolje te da ne maltretira ljude svojim tvitovima – rekao je 90-godišnji glumac u razgovoru za Vol strit žurnal.

I drugi poznati republikanac je ove godine najavio podršku drugoj strani. Arnold Švarceneger je početkom septembra nastupio u spotu s bivšom prvom damom Mišel Obamom. To je izazvalo bes mnogih korisnika društvenih mreža koji su “Terminatoru” poručili da glasa za Trampa ili da se “vrati u Austriju”.

Ova dva jaka imena su samo povećala tabor Trampovih kritičara u Holivudu, među kojima su i Robert de Niro, Tom Henks ili Leonardo Dikaprio. Među poznatije glumačke simpatizere demokratske stranke i Bajdena spada i Dvejn “The Rock” Džonson.

Od estradnih “teškaša” demokratama je simpatije izrazila i pop zvezda Tejlor Svift.

– Ponosno ću glasati za Bajdena jer je Americi potreban predsednik koji će se zauzeti za prava manjina, žena i LGBT populacije – rekla je Svift.

Njene koleginice Dua Lipa kao i Majli Sajrus takođe pozivaju da se glasa za demokratskog kandidata.

Možda najpoznatija dinastija šou-biznisa, porodica Kardašijan/Vest je podeljena. Dok polusestra Kim Kardašijan, Kajli Džener otvoreno simpatiše demokrate, Kanje Vest je poslednjih godina čest gost u Beloj kući.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here