Homen: Džipovi dilera sada jure kriminalce

0

 

Za uspešnu borbu protiv kriminala – luksuzni automobili

 

 

On je kazao da će zaplenjene nekretnine i novac biti upotrebljene za pomoć najugroženijim delovima stanovništva.

 

Homen je precizirao da su odlukom o raspolaganju zaplenjenih vozila Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala i Republičkom javnom tužilaštvu na korišćenje uspupljeni džipovi merke "BMA X6", Agenciji za borbu protiv korupcije "Grand čiroki" a Direktoratu policije "Porše kajen".

 

"Stav Vlade Srbije je da državni organi koji se bave suzbijanjem organizovanog kriminala moraju da budu bolje opremljeni od kriminalaca protiv kojih se bore, što je ovim potezom i pokazano", napomenuo je državni sekretar, ističući da će država nastaviti da u ovom pravcu pruža podršku svojim organima.

 

Homen je istakao da je samo u toku prošle sedmice privremeno oduzeto šest objekata , od kojih su četiri kuće i dva stana u Beogradu i Kragujevcu.

 

On je naveo da će se novac dobijen od zakupnine zaplenjenih objekata po ceni od 2.500 evra po kradratu uplaćivati na račun narodnih kuhinja, a stanovi biti ustupani na korišćene najugroženijim porodicama.

 

Homen je podsetio da je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom prošle sedmice zapečatila kuću i stan u Bulevaru kralja Aleksandra koji su privremeno oduzeti bivšem direktoru EDB-a Branislavu Uskokoviću.

 

Tokom naredne nedelje Direkcija će ući u posed još devet privremeno oduzetih objekata od Uskokovića – kuća i stanova, kazao je Homen i naveo da se vrednost Uskokovićeve imovine procenjuje na minimum milion evra.

 

"Kuće i stanovi, njih ukupno 11, koji su privremeno oduzeti bivšem direktoru EDB-a nalaze se na opstinama Vračar i Zvezdara gde cene kvadrata kreću oko 2.000 evra", podsetio je Homen.

 

On je procenio da je ukupna kvadratura svih zaplenjenih objekata najmanje 500 metara kvadratnih.

 

Ostali stanovi i kuće koji će biti zaplenjeni od Uskokovića nalaze se u Makenzijevoj, Kičevskoj, Baba Višnjinoj i Molerovoj ulici, zatim u Ulici Baje Sekulića", naveo je državni sekretar. On je najavio da će se velike akcije zaplene imovine tek dogoditi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here