Homolje u Bernu

0

Zajednička slika folkloraša SFD Homolje iz Gosaua
 

Krenuli su ranije jer su se dogovorili sa domaćinima da obiđu Bern i njegove znamenitosti. Oko 13 sati ih je sačekala Marina iz Berna na prilazu Bernard i povela u centar grada. Folkloraši su s uživanjem posmatrali prelepi deo ove zemlje.

 

– Obišli smo glavni trg i Bundeshaus, prošetali starim gradom i videli prelepe ulice, trgove i zgrade.

 

Razgledanje centra Berna
 

– Zatim smo prošetali do dela grada koji se zove Beren graben mesto gde se mogu videti medvedi. Onda smo se prošetali do Parka ruža ili takozvanog Rosengartena, gde smo uživali u prelepim i mirišljavim ružama. Uživali smo u prelepom ambijentu i panorami Berna – kaže Bojan Fusuljević, vođa puta i predsednik SFD Homolje.

 

Ponosne majke: Ispred Emina i Danijela, u pozadini Mira ui Bilja
 

Odatle su se potom odvezli do sale gde su folkloraši kasnije nastupali na zajedničkoj priredbi sa domaćinima iz "Karađorđa".

 

Lep štimung: Na zabavi kod "Karađorđa"
 

Najmlađi folkloraši su igrali koreografiju "Vlaške igre" iz Ranovca, ženska pevačka grupa je otpevala pesmu "Gusta mi magla", dok je srednji ansambl odigrao "Pesme i igre Leskovačkog pomoravlja". Posle uspešno izvedenih koreografija, su se opustili i proveselili uz zvuke orkestra.

– Sve je bilo na nivou, druženje i atmosfera, a posle ponoći smo krenuli za Gosau. Zahvalio bih se svim folklorašima što su napravili lep štimung na bini, a lepa atmosfera se nastavila dalje i u autobusu na putu nazad do Gosaua, pevalo se i pričalo kako je sve lepo proteklo – kaže Fusuljević.
 

Zahvalnost prevozniku

U klubu ističu da duguju veliku zahvalnost agenciji Homolje Rajzen. Posebno su oduševljeni kako je vozio Drakče.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here