Pixabay

Svaki horoskopski znak odlikuju jedinstvene karakterne i fizičke osobine. Međutim, kako u astrologiji, tako i u svakodnevnici, nekada emitujemo sliku o nama – nesvesno, pa neke osobine neretko ne možemo kontrolisati. Naprosto “istrče” u prvi plan, hteli mi to ili ne.

Evo šta o svakom znaku horoskopa misle oni koji ga upoznaju prvi put:

Ovan

Ovan je jedan od tvrdoglavijih znakova horoskopa, pa time “otima” ovu titulu Biku.

Ume da bude previše direktan, pa ga to, neretko, čini i arogantnim. Ova osobina posebno dobija na značaju, jer Ovnu je najvažnije da bude prvi u svemu. Njihov takmičarski duh za druge ume ponekad da bude iritirajući.

Bik

Iako važi za najtvrdoglaviji znak, njegova inertnost i bezvoljnost ne otkriva ovu njihovu osobinu na prvi pogled.

Kao neprikosnovene hedoniste, Bikove je teško pokrenuti, pa ljudi obično stiču utisak da su oni nepopravljivi lenjivci. Ali, njima je samo potrebno vreme kako bi dostigli “radnu temperaturu”, a onda su nezaustavljivi.

Blizanci

Ovaj znak se može pohvaliti intelektom kao glavnim adutom. Infromisani su i mogu se upustiti u razne teme, od bizarnih, do onih značajnih za čovečanstvo. Neiscrpan su izvor informacija, a avanturistički duh ih nagoni da stalno menjaju mesto i upoznaju nove ljude.

Na prvi pogled mogu stvoriti sliku površnih i nezainteresovanih osoba koje brzo pričaju. Neretko ih okruženje ne razume, ali oni svojim darom za humor nivelišu sve nesporazume i menjaju sliku o sebi.

Rak

Iako ostavlja utisak neshvaćene i napaćene duše, Rak često ume da manipuliše svojom patetikom. Suze su mu glavno oružje, pa često “hvata na sažaljenje”. Ipak, Rakovi su najveće empate Zodijaka i jedan od znakova koji će se uvek naći kao oslonac u nevolji, ali će i očekivati protivuslugu

Lav

Lavovi imaju reputaciju kraljeva, a tako se i osećaju. Sav taj, za njih neophodni glamur, deo je “prateće opreme” koja im daje satisfakciju.

Ponekad zbog potrebe da dominiraju umeju da odaju utisak velikog egoiste, ali u suštini njihovo srce je veliko i puni su saosećanja za druge – samo im treba pružiti pažnju.

Devica

Često ovaj znak definiše opsesivno-kompulzivni osećaj i potreba za tim da sve bude na svom (njima zacrtanom) mestu.

Devicu drugi vide kao sumnjičavu osobu sklonu dubokoj analizi, što katkad izaziva osećaj nelagodnosti, ali kada je bolje upoznate, shvatite da se i ona umori od samokontrole, te da se unutar ljušture ipak krije osoba sa dubokim, snažnim emocijama.

Vaga

Može li iko da ne voli prelepu Vagu? Kao najlepši znak horoskopa, ona pleni šarmom i atraktivnošću, tako da sve ostale osobine koje ovaj znak ima padaju u drugi plan.

Kada vas upozna, Vaga će sa vama neizostavno koketirati, a onda, kada vas potpuno osvoji, zaboravićete na sve ostalo.

Škorpija

Osobe rođene u ovom znaku poseduju dozu misticizma, pa time neretko sagovorniku ulivaju neobjašnjiv strah.

Njihov cinizam može biti tako kamufliran tako da “zbuni protivnika”; jer, za Škorpiju su svi protivnici, dok se ne dokaže suprotno. Na oprezu su i kod drugih svojim stavom izazivaju osećaj potčinjenosti.

Strelac

Prva asocijacija – izuzetno inteligentni manipulatori. Neretko, osobe rođene u znaku Strelca imaju ogromno iskustvo i potrebu za stalnim istraživanjima, kao i za znanjem.

Po radoznalosti nijedan drugi znak im ne može “stati na crtu”, pa neretko drugi ustuknu pred Strelčevima u strahu da ne budu “pročitani”.

Jarac
Hladan i suzdržan, Jarac ostavlja utisak na okruženje kao da je osoba bez trunke empatije.

Naravno, ovo je daleko od istine. On je samo predostrožan, odmeren i disciplinovan. Njegova ozbiljnost može biti zamorna za druge, ali samo dok ne upoznaju onu drugu, vedriju stranu Jarčeva – duhovitost, za koju je potrebno vreme da je ispolje.

Vodolija
Često ih drugi doživljavaju kao osobe na granici “normalnog”.

Ekstremni su u oblačenju, izražavanju, pa i u idejama. Zaista treba imati vrlo otvoren i liberalan odnos kako biste razumeli ove neshvaćene genijalce.

Ribe
Kada ih upoznate, moguće je da ćete pomisliti da ste naišli na patološkog lažova i “mutivodu”, ali senzibilitet Riba ima neku neistraženu dimenziju.

Naime, Ribe žive u svojom svetu mašte, a neretko imaju i jako izraženu intuiciju. Teško da im može promaći ijedna vaša misao. One tačno znaju s kim imaju posla i njih prvi utisak nikada ne prevari

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here