Najbolje svetske rukometaše očekuje Svetsko prvenstvo, a pred sam početak takmičenja u timu Hrvatske vlada optimizam. 

Naime, Hrvatska je u grupi sa Japanom, Katarom i Angolom, a selektor Lino Červar se nada da će njegov tim ponoviti rezultat, koji je ostvarila ženska reprezentacija na nedavnom Evropskom prvenstvu.

– Mi smo tu da rušimo barijere. Uvek mislimo ono najbolje što se može i nikad ne tražimo alibi. Iza fudbala, imamo najveću publiku, najbrojniju publiku i oni znaju da li smo se borili, njih ne možeš da prevariš. Nakon devojaka opet imamo jednu mušku, jaku reprezentaciju. Imamo godinu rukometa iza nas. Znam da u Egiptu neće biti puno naših ljudi, još ako budemo opravdali svojim ponašanjem i igrom, onda ne sumnjam da ćemo biti hit – rekao je Červar.

Kapiten Domagoj Duvnjak najavljuje veliku borbu u Egiptu.

– Mislim da je najbitnije da mi idemo iz utakmice u utakmicu, ponavljamo se svake godine. Tako da opet kažem, utakmica po utakmica. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već par videa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Moramo doći na teren i 60 minuta bacati se na glavu. Definitivno nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportista je navikao da nas nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a dokle ćemo dogurati, videćemo – rekao je Duvnjak.

Hrvatska takmičenje startuje u petak protiv Japana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here