Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Hrvatske

Prvog dana sedmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru odigrane su utakmice u grupama E, G, H i J, i nastavljena je borba za plasman na Mondijal.

Nemačka i Holandija su blizu, Hrvatska i Rusija će u direktnom duelu odlučivati ko će se plasirati, dok šanse da u baraž uđe ima i Severna Makedonija koja je bila ubedljiva u Lihtenštajnu.

U grupi E borba će se voditi za drugu poziciju, pošto će Belgija izvesno završiti kao prva i direktno otići u Katar.

Češka i Vels su u direktnom duelu odigrali nerešeno 2:2, pa su obe ekipe ostale na drugom, odnosno trećem mestu sa po osam bodova.

Česi su napravili preokret jer je gostima prednost doneo Aron Ramzi u 36. minutu, ali su Pesek dva minuta kasnije, kao i Vord početkom drugog poluvremena koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Ipak, Danijel Džejms je pogodio za 2:2 i postavio konačan rezultat.

Belgijanci su prvi sa 16, a u “borbi otpisanih” u toj grupi Estonija je bila bolja od Belorusije – 2:0.

Isti broj bodova kao “crveni đavoli” ima Holandija u grupi G, nakon teškog trijumfa nad Letonijom od 1:0.

Holanđani su se mučili u Rigi, ali su pobedili golom Dejvija Klasena u prvom delu igre.

Dva manje, tačnije 14, imaju Norvežani, koji su remizirali 1:1 sa Turskom. Turcima, koji su sada na 12 bodova, prednost je donao Kerem Akturkoglu, ali je Norvežanima bod izvukao Kristijan Torstved.

I dalje se nadaju Crnogorci, koji su bili ubedljivi na gostovanju kod Gibraltara – 0:3.

Najveća bitka za mesto koje vodi direktno na Svetsko prvenstvo vodiće se u grupi H između Hrvatske i Rusije. Obe reprezentacije trenutno imaju po 16 bodova, samo su “vatreni” ispred jer imaju bolju gol-razliku.

Hrvati su trijumfovali na Kipru sa 3:0 pogocima Ivana Perišića, Joške Gvardiola i Marka Livaje, a duel je obeležio i promašen penal Luke Modrića koji je tokom dana uvršten u izbor za Zlatnu loptu.

Rusija je minimalnim rezultatom bila bolja od Slovačke na svom terenu – u Kazanju je Milan Škrinijar postigao auto-gol i odlučio pobednika.

Slovenija je treća sa 10, bodom više od Slovačke, dok se Malta i Kipar više ne nadaju bilo kakvom uspehu.

U grupi J Nemačka je preokretom nad Rumunijom jednom nogom već zakoračila ka Mondijalu, zahvaljujući golovima Serža Gnabrija i Tomasa Milera.

Nemci imaju 18 bodova, a odmah iza sa 12 je Severna Makedonija jer su naši južni susedi deklasirali Lihtenštajn kao gosti. Rezultat je na kraju glasio 4:0, a u listu strelaca su se upisali Velkovski, Alioski, Nikolov i Čurlinov.

Isti broj bodova ima Jermenija, kojoj je drugo mesto pred nastavak kvalifikacija iskliznulo remijem na Islandu (1:1).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here