Tanjug/AP

Vaterpolisti Hrvatske postali su šampioni sveta, pošto su u finalu SP u Dohi pobedili Italiju 15:13 posle izvođenja peteraca.

Za Hrvate je ovo treće svetsko zlato u istoriji, nakom što su najbolji na planeti bili 2007. u Melburnu, kao i u Budimpešti 2017. godine.

Ekipa koju vodi Ivica Tucak posle velike borbe u finalu uspela je da u samoj završnici meča golom Burića obezbedi peterce, u kojima se bolje snašla od Italijana, koje je 30 sekundi u regularnom delu delilo od pete titule prvaka sveta.

U roku od mesec dana Hrvatska nije dozvolila da izgubi još jedno finala i zlato, pošto je pred domaćom publikom sredinom januara evropsku krunu predala Španiji.

Najefikasniji u timu šampiona sveta bio je Konstantin Harkov sa četiri gola, Jerko Marinić Kragić je dodao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matijas Biljaka po jedan pogodak.

U timu Italije Andrea Fondeli pet puta je zatresao mrežu, po dva gola su postigli Frančesko Di Fulvio i Nikolas Prešuti, a po jedan Luka Marcijali i Frančesko Kondemi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here