Hrvatska tekvondoistkinja Matea Jelić, koja je posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama dala skandaloznu izjavu u vezi sa “olujom”, ponovo je za medije u domovini govorila koliko joj znači akcija u kojoj je 1995. godine proterano 250.000 Srba iz Krajine.

Posle zlata u Tokiju poželela je da joj se doček u rodnom Kninu spoji sa proslavom “oluje”, i to samo nekoliko dana nakon što se fotografisala sa Novakom Đokovićem. Želja joj se ispunila, a Matea je poručila:

– Ja volim svoju domovinu, a za Oluju osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htela da okrenem na mržnju. Znam ko sam i odakle sam i nije me toga sram.

Matea je svojevremeno stanovala i kod Miliće Mandić, što dodatno baca sramotu na njenu izjavu. Mada Hrvatica ističe da poštuje Srbiju.

– Mediji su izvukli neku moju rečenicu, a sve što ja osećam prema njima je poštovanje. Uostalom, ja sam u Srbiji bila puno puta, a čak sam i nakratko živela kod Milice Mandić. A ona je neverovatna osoba, tako je pozitivna i draga, obožavam njen osmeh.

Otkila je i kako se upoznala sa Novakom Đokovićem.

– Braća Sinković su sedela s Đokovićem, a ja sam baš taj dan osvojila zlato pa su me pozvali ka njima za sto. Pričala sam normalno s Đokovićem, toliko je skroman i dobar, Sinkovići takođe. Baš sam zahvalna što sam imala priliku da ih upoznam. To su pravi šampioni – rekla je Matea, a prenose hrvatski mediji.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here