Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji bronzanu medalju pošto je u meču za 3. mesto poražen od Pabla Karenja Buste sa 2:1 (4:6, 7:6, 3:6)

Potpuno neverovatan meč viđen je borbi za bronzanu medalju. Novak je na sve načine pokušavao da dođe do brejka, a tokom celog meča u tome nije uspeo. Koliko je Španac odigrao dobro poazuje i njegova reakcija posle meča kada je Busta pao na teren, uhvatio se za glavu i bukvalno tresao, nesvestan šta je uspeo da uradi.

Novak je dobro ušao u meč i agresivno napao rivala koji je uspeo da se odbrani i ne dozvoli brejk. Uz sve to, posle 2:2, Karenjo Busta uspeva da napravi brek i povede u setu. Novak je nastojao da se vrati, imao i priliku za brejk ali je ne koristi i Španac osvaja prvi set.

Novak je delovao prilično bezvoljno i neprepoznatljico, a Busta je to koristio i osvajao poene.

Drugi set bio je mnogo neizvesniji i skoro bez prilike za brejk. Novak je igra mnogo bolje, bio je siguran na servisu, ali je i Busta igrao odlično i nije dozvoljavao Novaku da prelomi set.

Kako brejka nije bilo, posle 6:6 u iscrpnom drugom setu, otišlo se u taj brejk.

Usledila je prava drama i rezultatska klackalica. Taj brejk je počeo sa tri vezana mini brejka u kojima je novak poveo sa 2:1. Novak je imao set u svojim rukama jer je poveo i sa 4:1, ali je Španac ponovo uvratio i izjednčio.

Posle duge razmene udaraca, snažne forhend dijagonale, Busta greši bekhendom. Novak u 23. udaru osvaja poen za 5:4. Španac je ponovo izjednačio, ao nda i pobeo posle svog servisa sa 6:5 i imao meč loptu, ali je Novak snažnim servisom poravnao, a onda i poveo sa 7:6. Busta je servirao za nvo izjednačenje, ali je podlegao Novakovom pritisku i izgubio poen.

Novak je po ko zna koji put uspeo da se vrati iz teške situacije i izbori odlučujući treći set. Novak je odmah imao priliku za brejk. Bukvalno je leteo po terenu kako bi došao do vođstva, ali je Španac po ko zna koji put na meču izjednačio i poveo. Posle jedno duge razmene udaraca u kojima je Novak trčao sa jedne na drugu stranu terena, Busta je osvojio poen, a Novak lansirao reket na tribine.

U trećem setu Novak je imao priliku za brejk. Bukvalno je leteo po terenu kako bi došao do vođstva, ali je Španac po ko zna koji put na meču izjednačio i poveo. Posle jedno duge razmene udaraca u kojima je Novak trčao sa jedne na drugu stranu terena, Busta je osvojio poen, a Novak lansirao reket na tribine.

Posle brejka Buste i vođstva od 3:0 Novak je slomio drugi reket, a zanimljivo, nije dobio ni opomenu od sudije što je šokiralo Karenja Bustu koji se bunio bezuspešno.

Do kraja meča, Novak je na sve načine pokušavao da dođe do brejka, na kraju je spasao i 6 meč lopti, ali je Pablo Karenjo Busta odlično servirao i pobedio u ovom duelu.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – PABLO KARENJO BUSTA 0:1 (4:6, 7:6, )

III Set

3:5 – Novak osvaja poen na svoj servis. Busta servira za pobedu!

2:5 – Španac odlično bira udarce, i igra bez greške. U potpunosti koristi Novakovu nervozu. Bez izgubljenog poena osvaja novi gem.

1:4 – Busta čuva vođstvo, Novak na sve načine pokušava da dođe do brejka, ali Španac igra kao u transu i osvaja gem za gemom.

0:2 – Brejk Karenja Buste! Posle neiskorišćene prilike za brejk, Novak je bio mnogo nerozniji i na svoj servis dozvolio je Špancu da povede 40:15. Busta koristi jednu od dve brejk prilike i vodi.

0:1 – Imao je Novak priliku za brejk. Bukvalno je leteo po terenu kako bi došao do vođstva, ali je Španac po ko zna koji put na meču izjednačio i poveo. Posle jedno duge razmene udaraca u kojima je Novak trčao sa jedne na drugu stranu terena, Busta je osvojio poen, a Novak lansirao reket na tribine.

II Set

Taj brejk

Taj brejk je počeo sa tri vezana mini brejka u kojima je novak poveo sa 2:1. Novak je imao set u svojim rukama jer je poveo i sa 4:1, ali je Španac ponovo uvratio i izjednčio.

Posle duge razmene udaraca, snažne forhend dijagonale, Busta greši bekhendom. Novak u 23. udaru osvaja poen za 5:4. Španac je izjednačio i poveo sa 6:5, ali je Novak snažnim servisom poravnao i onda poveo. Busta je servira, podlegao pritisku i izgubio set sa 8:6.

6:6 – Busta ne dozvoljava Novaku da dođe u situaciju za brejk. Igra se taj brejk.

6:5 – Novak je osvojio novi gem. Busta servira za ostanak u setu.

5:5 – Novak je imao 30:0, ali je Španac uspeo da se vrati na 30:40 i onda osvoji gem.

5:4 – Novak je ponovo siguran i osvaja gem na svoj servis za novo vođstvo.

4:4 – Ne odstupaju ni jedna ni drugi i ne dopuštaju brejk prilike. I Busta osvaja gem.

4:3 – Siguran je Novak i osvaja novi poen.

3:3 – Đoković igra bolje, odlično servira, ali ne uspeva da dođe do brejka. Velika borba u 2. setu.

3:2 – SIguran servis gem za Novaka. Tokom celog gema Đoković je odlično servirao, sveo greške na minimum, i ovo najavljuje bolju igru.

2:1 – Novak igra bolje u drugom setu. Brejka nema.

I Set

4:6 – Novak je odlično ušao u gem i imao šansu d a dođe do brejka, ali je Busta vezao nekoliko poena i osvojio set. 

4:5 – Imao je Karenjo Busta 2 set lopte, ali je Novak uspeo da se izvuče i okrene gem u svoju korist.

3:5 – Nije uspeo Novak da vrati brejk. Servira za ostanak u setu.

2:4 – Busta potvrdio brejk!

2:3 – Brejk Karenja Buste! Novak je pritiskao rivala, ali je Busta uspeo da podigne nivo igre i uzvrati, i to, brejkom. Novak mora da juri rezultat u 1. setu. 

2:2 – Igra se bez brejka. Obojica tenisera osvajaju poene na svoj servis.

1:1 – Novak je osvojio poen na svoj servis, a onda je imao i priliku za brejk koju ne koristi. Karenjo Busta dolazi do izjednačenja uz dosta muke.

Najbolji teniser sveta bio je glavni kandidat za zlato, međutim, u polufinalu ga je posle preokreta zaustavio Aleksandar Zverev. Novak će imati šansu da ponovi rezultat iz Pekinga 2008, kada je osvojio bronzu.

Đoković i Karenjo-Busta su se do sada sastajali pet puta, a jedinu “pobedu” Španac je ostvario na US openu prošle godine, u čuvenom meču kada je srpski teniser zapravo diskvalifikovan zbog toga što je lopticom pogodio linijskog sudiju.

Novak će odmah nakon ovog duela igrati za bronzu i u miksu, u paru sa Ninom Stojanović, a protivnici će im biti australijska kombinacija Pirs-Barti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here