Hrvatska Srbe pljačka, pa hapsi

0

Isterani iz kuće: Mirjana i Momčilo Tomašević

Hrvatska policija na graničnom prelazu Bajakovo uhapsila je supružnike Mirjanu i Momčila Tomaševića, penzionere koji više od dve decenije pokušavaju da povrate kuću otetu u Vodicama kod Šibenika.
Nekoliko časova posle hapšenja stigla je marica, odvezeni su u Šibenik, gde su ih zatvorili. Njihov sin Alen Tomašević rekao je da su njegovi roditelji više od 20 dana boravili u Dalmaciji i u Vodicama su pokušavali da se raspitaju šta još mogu da učine da bi povratili otetu imovinu.
Tomaševići su policiji ponudili da na Bajakovu ostave i pasoše, dok se u Šibeniku ne razjasni zašto ih i po kom rešenju hapse, ali su oni sačekali policijski kombi iz Šibenika. Tamo su im rekli da su osuđeni u odsustvu.
Alen priča da su se njegovi roditelji prošle godine najavili i došli u otetu kuću. Alen je izašao na terasu i vikao: "Komšije, vratio sam se svojoj kući!"
– I tada su nas sve troje priveli, ali ubrzo i pustili. Rekao sam u policijskoj stanici: "Doći ćemo opet. I dolazićemo sve dok nam ne vratite oteto. I borićemo se do posljednje trunke snage" – priča Alen Tomašević, čiji su roditelji odavno u penziji koju su stekli kao prosvetni radnici.
On navodi da hapšenje njegovih starih roditelja nije opomena samo Tomaševićima. Nego je opomena i svim Srbima koji se bore da u Hrvatskoj vrate uzurpiranu imovinu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here