Youtube/Valter Studio
Generalna skupština UN

Hrvatski ministar spoljnih poslova izjavio je da se na sastancima u Njujorku, gde zaseda Generalna skupština UN, založio za članstvo Zapadnog Balkana u EU.

Gordan Grlić Radman je rekao da bi trebalo da se te zemlje što pre učlane u EU, ali “na osnovu dostignuća i ispunjenja kriterijuma o proširenju”.

On je nakon trilateralnog sastanka sastanka sa kolegama iz Italije i Slovenije, Antoniom Tajanijem i Tanjom Fajon, a zatim i sa kolegama sa Zapadnog Balkana, rekao da sve zemlje tog regiona moraju da se priključe zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici, prenosi Hina.

Grlić Radman je rekao i da je pozvao kolege iz Italije i Slovenije da se “snažno založe” za skoro otvaranje pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom krajem ove ili početkom iduće godine.

Radnom doručku ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana, čiji je domaćin je bio Antonio Tajani, prisustvovali su i šef srpske diplomatije Ivica Dačić i ministri iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije, Hrvatske, Slovenije, kao i sa Kosova.

1 COMMENT

  1. Pa dobro, Hrvati pričaju ono što im Nemačka napiše, a EU ne želi proširenje…a i Srbi ne žele u EU. Znači slažemo se. Meni ne smeta da Hrvati malo poleče komplekse poslušnika i da sami sebi deluju kao bitni – neka, ako će se bolje osećati – u redu je !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here