Hrvatska želi da zadovolji Bramerca

0

Na sastanku koji je održan u nedelju u sedištu vlade u Zagrebu prisustvovali su i glavni državni tužilac Mladen Bajić i ministri spoljnih poslova Gordan Jandroković, pravde Ivan Šimonović i unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko.

Kosorova je posle sastanka kratko izjavila da ne može da govori o detaljima, ali da se razgovor vodio na temu nedavnih odluka vlade i saveta o intenziviranju svih onih poslova na tragu administrativne istrage vezane uz artiljerijske dnevnike.

Bramerc očekuje punu saradnju Hrvatske sa Haškim tribunalom

 

Šimonović je izjavio je da se razgovaralo o administrativnoj istrazi kako bi se udovoljilo zahtevu glavnog tužioca Haškog suda Serža Bramerca, rekavši da je vladina istraga dodatak posla po Bramercovim direktivama, dodavši da se nada da će haški tužilac biti zadovoljan učinjenim.

 

On je rekao da je ispitivanje učesnika "Oluje" o artiljerijskim dnevnicima posao državnog tužilaštva koje je nezavisno od vlade.

Haški sud već duže vreme traži da se dokumentacija vezana za korišćenje artiljerije u "Oluji" preda haškom tužilaštvu da bi se dokazala tvrdnja o prekomernom i neselektivnom gađanju Knina u toj akciji.

Za to su optuženi hrvatski generali Ante Gotovina, Ivan Čermak i Mladen Markač, kojima se sudi za zločine počinjene za vreme i posle "Oluje".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here