EPa-EFE
Novak Đoković

Hrvatski stručnjaci su veoma cenjeni u tenisu i sve ih je više među trenerima najvećih asova. Jedan od njih je i Antonio Veić, zadužen za najboljeg kineskog tenisera, Džidžena Džanga, prvog koji je ušao u najboljih 100 u istoriji. Trenutno je 48.

– Veliki, visok momak koji servira jako dobro i za svoju visinu se izuzetno dobro kreće – opisuje Veić svog pulena. “Može da igra brz i agresivan tenis, ali ima dosta prostora za napredak. Danas su u prvih 20 svi veliki, dobro serviraju, ali se dobro i kreću”, dodaje.

Fenomenalni uspesi Novaka Đokovića su neizbežna tema, bez obzira ko je sagovornik.

– Najbolji je na svetu! Realan sam! Uvek sam zbog stila tenisa koji sam igrao, bio bliži Rafi. Nadal mi je bio idol, ali jednostavno Nole je napravio nešto što verovatno nikad niko neće moći da obori. Neću reći sigurno nikad jer ne znamo šta nas čeka, ali presrećan sam što sam bio u eri kada je on postizao svoje uspehe. Ja sam rastao i uz Gorana Ivaniševića, tako da mi je predivno da vidim da je i Goran uz njega. Od srca bih voleo da osvoji 30 grend slemova i da se naruga svima – istakao je Veić.

I za Veića je ishod polufinala u Melburnu iznenađenje.

– Nisam mislio da će izgubiti od Sinera, prete mu ti mladi, ali još uvek nisu na njegovom nivou. Ja i dalje mislim da kada Nole ima svoj dobar dan, dakle ne odličan, nego dobar, da će pobediti mlade igrače. Pogotovo u tri dobijena seta – smatra bivši hrvatski teniser.

Veić ima 36 godina, bio je 119. na svetu 2012, iskusan je stručnjak.

– Godinu dana sam radio sa Bornom Ćorićem, dok je Ana Konjuh bila povređena. To je i bio dogovor, da mu pomognem dok se Ana ne oporavi. Sa njom sam bio četiri godine zvaično, ali s obzirom na sve njene povrede, nismo dugo bili zajedno. To je devojka koja, ako je fizički zdrava i ako je sve složeno kako treba, sigurno ima kvalitet za top 20. Nažalost mnogo povreda, a malo i njene krivice. Sa Bornom sam imao odličnu saradnju. Puno mi pomaže to što sam bio igrač da bolje razumem tenisere koje treniram. Iskreno, sada vidim koliko sam ja grešio kao igrač – istakao je Veić.

1 COMMENT

  1. “30 grend slemova” најмање! Прави генијалац!
    Ни Тито се није сетио да прави братство-јединство са Ујацима тако како то ради овај, по памети, наследник Николе Тесле.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here