commons.wikimedia/August dominus

Hrvatska bi mogla da zabrani ulazak zvaničnicima iz BiH koji huškaju migrante na ilegalni ulazak u tu zemlju, piše „Večernji list“ pozivajući se na ocene hrvatskih službi i nadležnih institucija.

„Poslednje poruke političkih čelnika Vlade Unsko-sanskog kantona u vezi sa blokadom migrantskih centara Bira i Miral, gde je od juče uvedena apsolutna blokada kretanja za migrante, bile su dosta dvosmislene i iz njih se zaključuje da će izlazak iz kampova biti omogućen samo onima koji se ilegalno upute preko hrvatske granice“, navodi list, pozivajući se na ocene hrvatskih službi.

Nadležne institucije u Hrvatskoj, kako prenosi ovaj list, razmatraju mogućnost primene mera zabrane ulaska u Hrvatsku takvim licima, a to se najpre odnosi na ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermina Kljajića, koji je rekao da će iz ovih kampova moći samo oni koji žele da krenu rutom prema granici sa Hrvatskom.

Hrvatska je u aprilu 2018. zabranila ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu za koga je u diplomatskoj noti Ministarstva inostranih poslova navedeno da negira suverenitet Hrvatske.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime