HTV namestio „politički“ kviz?

0

Premijerka Kosor i Andrija Hebrang

Informativni program HTV-a pokrenuo je istragu oko toga je li svojevrsni kviz znanja osmišljen za petoro predsedničkih kandidata, emitovan u četvrtak u emisiji “Dossier.hr”, zaista bio namešten u korist Nadana Vidoševića, kao što tvrdi HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang koji je u kvizu ispao najveća neznalica.

 

Urednik emisije Ivan Jabuka i Kristina Validžić, novinarka koja je radila, po nekima sporan prilog, nadređenima su se već pismeno obratili o Hebrangovim sumnjama i optužbama da je Vidošević za razliku od ostalih političkih “takmičara” u kvizu unapried dobio sva pitanja pa je zato jedini i znao sve odgovore.

– Informativni program će svakako ispitati okolnosti nastanka priloga u emisiji “Dossier.hr” i izvestiti o rezultatima. Iz obrazloženja Kristine Validžić i Ivana Jabuke proizlazi da su svi učesnici priloga unapred dobili popis (istih) tema o kojima će se razgovarati (među njima i teme: “Dan nazavisnosti” i “Datumi iz novije hrvatske istorije“), odnosno da niko nije unapred dobio pitanja pa nije mogao imati unapred napisane odgovore na njih.

– Šta je jedan od učesnika tačno imao na papiru kojim se pripremio za učestvovanje (sam ili uz pomoć svojih saradnika), trebalo bi pitati njega – kazao je PR HRT-a János Römer.

 

 

Hebrangu je između ostalog sporno to što je Vidošević tokom kviza ispred sebe imao papir u koji je gledao tokom odgovaranja na pitanja.

 

– Vidošević je očigledno imao sva pitanja što se vidi i u emitovanom prilogu, i odgovore je čitao s papira – pišu iz Hebrangovog štaba.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here