Aleksandar Letić
"Čuvari formule"

Povodom 200.000 gledalaca filma “Čuvari formule” ekipa filma nastavlja lančanu reakciju humanosti.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, kao i velikim brojem prijatelja filma – u subotu 25.11. 2023. godine od 11h do 15h na platou ispred TC Ušće biće organizovano dobrovoljno davanje krvi glumačke i autorske ekipe filma, kao mnogobrojnih javnih ličnosti. Tom prilikom, svi zainteresovani moći će i da se prijave u Registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze Srbije.

Ekipa filma “Čuvari formule” poziva sve ljude dobre volje da nam se tog dana pridruže i daju krv za one kojima je najpotrebnija, a svi davaoci će biti nagrađeni bioskopskim kartama za film “Čuvarima formule”.

Pored humane priče izmedju francuskih građana i jugoslovenskih naučnika davne 1958. godine koja je prikazana u filmu, autorski tim predvođen rediteljem Draganom Bjelogrlićem želi i danas da nastavi niz humanih dela.

U naslovnim ulogama u filmu “Čuvari formule” gledamo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here