Facebook/Udruženje Zadrugarstvo
Udruženje Zadrugarstvo

Dobrotvorna izložba modnih crteža poznatih domaćih modnih dizajnera, otvorena je u Rajićeva Shopping Centru, a sav prihod od prodaje crteža donira se udruženju Zadrugarstvo iz Kragujevca, čiji su članovi osobe sa invaliditetom.

Izložba, koja traje do 6. oktobra, predstaviće originalne crteže naših poznatih modnih dizajnera, poput Igora Todorovića, Dragane Ognjenović, Daniele Glišić, Milana Zejaka i još mnogih drugih.

Zanimljivo je da su radovi štampani na recikliranom papiru, koji proizvode članovi udruženja Zadrugarstvo iz Kragujevca, organizacije za podršku osobama sa invaliditetom. Sav prihod od kupovine crteža donira se direktno udruženju, čime se pomaže njihovim korisnicima.

Ova proizvodna linija udruženja “Zadrugarstvo” pored dobrotvornog ima i ekološki značaj, budući da doprinosi smanjenju otpada, ne uključuje korišćenje sintetičkih materijala i lepkova i zahteva minimalan utrošak električne energije. Sam papir je 100% ekološki, a u njegovoj izradi su korišćene različite tehnike obrade i recikliranje iskorišćenih paklica cigareta koje su donirali naši sugrađani.

„Zadrugarstvo” je osnovano krajem 2021. godine i prvo je socijalno preduzeće u Kragujevcu specijalizovano za proizvodnju recikliranog papira, sa misijom osposobljavanja za samostalni život odraslih osoba sa invaliditetom i njihovu integraciju u društvo kroz uključivanje u programe rada. U okviru svog delovanja, formirana je prva grupa korisnika koja je krenula na program radne obuke za reciklažu i proizvodnju papira.

Papir koji su napravili moći ćete, tokom trajanja izložbe, da kupite u obliku originalnih modnih crteža, a ukoliko vam je potrebno i prazan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here