Huntelar prvi posle Bergkampa (1993) dao 100 golova za Ajaks u holandskoj ligi (VIDEO)

0
twitter.com/AFCAjax
Huntelar prisvojio za suvenir loptu kojom je dao 100. gol

Veteran amsterdamskog velikana u ovoj sezoni postigao 16 pogodaka, a 11 u prvenstvu.

Na krilima pobede u derbiju prošlog kola, kada je na stadionu “Johan Krojf” u Amsterdamu pao vodeći šampion PSV (3:1), Ajaks se u ligaškom duelu raspucao kao gost Emena, pretposlednjeg u prvenstvu s 18 timova. Bilo je 5:0, a domaćin je do kraja uspeo da postigne dva gola.

Pogledajte golove s meča Emen – Ajaks, u kojem je as gostiju Dušan Tadić igrao do 78. minuta, među kojima je i autogol Ajaksovog levog beka Argentinca Nikolasa Taljafika.

Tako su “kopljanici” izbili na čelo tabele, makar i nakratko, prvi put posle 1.060 dana. PSV, koji sada ima bod manje od njih, tek treba da igra, a domaćin je Cvoleu, koga trenira Jap Stam, bivši igrač i PSV-a i Ajaksa.

Protiv Emena je jednom, za vođstvo s 4:0, mrežu zatresao i 35-godišnji Jan Klas Huntelar. Bio je to njegov 100. pogodak u Ajaksovom dresu u holandskom šampionatu. Dres amsterdamskog velikana je nosio od januara 2006. do januara 2009 (otišao u Real), a vratio se pretprošlog leta.

Huntelarova radost posle stotog gola

Deveti je igrač u klupskoj istoriji s takvim golgeterskim dostignućem, a prvi još od Denisa Bergkapma, koji je do stotog gola dosegao 1993, u poslednjoj sezoni u Ajaksovim dresu pre odlaska u Inter u leto te godine. U analima kluba je s ukupno 103 ligaška pogotka.

Najubojitiji Ajaksov igrač svih vremena u holandskom prvenstvu je Krojf sa 204. Slede Sjak Svart (175), Henk Grot (161), Pit Kajzer (146), Marko van Basten (128), Rud Gels (123), a sto je postigao i Ces Grot.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here