Foto: MN Press
Novica Veličković

Veliki broj bivših igrača, ali i navijača, okupio se u Areni u Beogradu kako bi ispratio Novicu Veličkovića u košarkašku penziju.

Novica je ušao u igru pred kraj poluvremena, a onda mu je u pauzi predsednik kluba OStoja Mijailović uručio poklon, baš kao i kapiten Efesa Balbaj.

Novica Veličković se potom obratio navijačima, a prvo se zahvalio legendarnom treneru Dušanu Ivkoviću koji je danas preminuo.

– Danas nas je napustio Duda Ivković. Hteo bih da mu se zahvalim za sve što je uradio za našu košarku, za svetsku košarku, za mene lično. Neka mu je večna slava.

– Zahvalio bih se mojoj porodici. Duletu…. – to je bio momenat kada su svi navijači počeli da skandiraju nekadašnjem treneru.

– Zahvalio bih se i Saši Daniloviću za sve što je uradio za mene. Naravno, tu su i ljudi koji su mi pomogli. Nisu svi mogli da dođu… Bez mojih saigrača, ne bih bio u ovoj poziciji.

– Zahvalio bih se Partizanu na svemu što mi je u životu dao. Ja sam probao samo delić toga da vratim. Navijači, da znate. Isto tako, sam hteo i vrama da vratim za svu energiju koju smo delili zajedno svih ovih godina.

   

Njegov govor ponovo je prekinut skandiranjem navijača.

– Hteo bih da poželim svu srežu Željku i ekipi, da ih zdravlje prati. Partizanova publika zna da ceni borbenost, zna da ceni energiju i to je sve što ja imam da poručim ovim momcima ovde. Jednu pesmu sam ponavljao, gde god da igramo. Voleo bih da se svi zagrlite… rekao je Novica, a onda je cela hala zapevala: “Gde god ti da igraš, tu su tvoji Grobari…”

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here