UEFA nije uvažila Partizanovu žalbu da mu se prepolovi kazna od dve utakmice zabrane igranja pred publikom u evropskim utakmicama.

Podsetimo, Partizan se žalio zbog kazne zarađene u meču sa Malatijom kada je UEFA suspendovala stadion u Humskoj na naredne dve utakmice zbog navodnih rasističkih ispada upućenih tamnoputom igraču turskog tima Holanđaninu Mičelu Donaldu, nekadašnjem Zvezdinom kapitenu. Partizan je prvi meč suspenzije odradio u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope protiv Moldea, kada je UEFA dozvolila da na tribinama budu deca iz fudbalskih škola i ta popustljivost evropskih disciplinaca je probudila nadu Partizana da bi drugi meč suspenzije mogao da bude ukinut.

Međutim, posle žalbenog postupka i saslušanja u Nionu, UEFA je odbila argumente koje su izneli klupski funkcioneri Milorad Vućelić i Vladimir Vuletić. Zapravo, ovo je drugi put da UEFA odbija žalbu Partizana tim povodom. Ono što je dobra vest je da će opet biti dozvoljeno prisustvo dece do 14 godina iz fudbalskih škola, pa će Partizan opet imati simpatičnu podšrku sa tribina, kada u prvom kolu Lige Evrope u Humsku dođe AZ Alkmar (19. septembar).

Partizan je domaćin Mančester junajtedu 24. oktobra, a Astani 12. decembra, u poslednjem kolu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here