I papa se plaši drona?

0

Papa Franja "uzda u Boga, računajući ne da će ga On zaštititi", ali njegovi telohranitelji ne misle tako
 

Iako je takozvana Islamska Država najavila da se neće smiriti dok se ne skrase “pod rimskom maslinom”, osobe zadužene za Papinu sigurnost ne boje se ni organizacije sumanutog zločinca a ni Al Kaide nego izdvojenih ivera njihove terorističke franšize, i akcije tipa “sam svoj majstor atentata”, piše "Jutarnji list."

 

List navodi da papino obezbeđenje smatra da je dovoljno "nabaviti dron (koji može poneti do dva kilograma mase, dakle i solidnu bombu i kojim se može precizno upravljati s distance od pola kilometra), pa ugroziti život Pape i okolnih vernika na primer dok drži službu sredom na Trgu sv. Petra. Ili dok ide na neko od svojih sve riskantnijih putovanja".

 

Jutarnji list navodi i da je obezbeđenje Pape Franje strahovalo za njega dok je bio u poseti Albaniji – "a kad su videli albanski dron nad stadionom u Beogradu, kolena su im se dodatno smekšala. Jedva su uspeli, pa i pretnjama, da uvere Papu da odustane od namere da na povratku iz Koreje “svrati” u Kurdistan i odande uputi apel protiv ubijanja u Božje ime”, piše Jutarnji.

 

Obezbeđenje je jedva prisililo Papu da ne šeta Rimom izvan “vatikanskog zatvora”. Ipak, Jutarnji list zaključuje da se Papa Franja "uzda u Boga, računajući ne da će ga On zaštititi i da bi njegova eventualna pogibija bila na korist vere". I telohranitelji veruju – ali se radije pouzdaju u mere opreza, navodi Jutarnji list.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here