I u Austriji tuguju zbog pogibije dečaka u Hrtkovcima

0

 

 

Šok: Baka Milka posle tragedije
 

Stravična vest da je u Hrtkovcima kod Rume poginuo Aleksandar Stanković (2) bolno je odjeknula i u Austriji gde živi i radi dečakov otac Radoslav! Radoslav je otputovao u Srbiju čim mu je javljeno da je njegovog sina pregazio kamion koji je vozio bugarski državljanin Angel Angelov (41).
– Velika je tragedija zadesila ne samo porodicu Stanković, već i sve koji poznaju Radoslava, njegovu suprugu Jasnu i malog Aleksandra! Radoslavova majka Milka je svojevremeno radila u Austriji i tako se Radoslav rodio u ovoj zemlji. Sa Jasnom se venčao pre četiri-pet godina, ali nisu mogli odmah da imaju decu. Na kraju ih je Bog blagoslovio Aleksandrom koji je u oktobru napunio dve godine. Bio je veselo, nasmejano i pametno dete – rekao je jedan od poznanika porodice Stanković.
On je dodao da je Radoslav često odlazio u Hrtkovce, gde su mu živeli supruga i majka Milka. Dečak je s majkom i bakom bio i u ponedeljak kad se dogodila tragedija!
– Dok su one bile u pekari, Aca je iznenada istrčao na ulicu. Vozač je pokušao da zakoči, ali nije uspeo da se zaustavi na vreme – rekao je očevidac tragedije.

Krvavi put

Meštani Hrtkovca kažu da na putu kroz selo godišnje pogine četvoro-petoro ljudi.
– Iako je škola u blizini i ograničenje brzine je 30 kilometara na sat, to niko ne poštuje. Ovo je krvavi put – rekao je jedan od meštana.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here