I u zdravstvu moraju da dele sudbinu svih građana

0

Razume situaciju u kojoj se nalaze zfravstveni radnici: Zlatibor Lončar
 

Predstavnici reprezentativnih sindikata sastali su se danas sa ministrima povodom najavljenog Nacrta zakona o platama i merama štednje koje planira Vlada Srbije i izrazili nezadovoljstvo trenutnim položajem zdravstvenih radnika.

 

Kako se navodi u saopštenju, potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je objasnila da će se zakonom o platama rešiti nepravde među zaradama, ali da će "povećanje plate ići postepeno u zavisnosti od finansijske situacijeu zemlji".

 

Prema njenim rečima, zarada mora da prati složenost, uslove rada i odgovornost posla.

 

"Predstavnici sindikata su izrazili nezadovoljstvo trenutnim položajem zdravstvenih radnika koje očekuje smanjenje plata na već nepovoljnu finansijsku situaciju, kao i na postojanje krize poverenja među zaposlenima", piše u saopštenju iz kabineta potpredsednicevlade.

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je uverio predstavnike sindikata da vrlo dobro razume situaciju i da ima iskrene i najbolje namere da se položaj zdravstvenih radnika poboljša, ali da sudbinu svih građana moraju da podele i zdravstveni radnici.

 

Lončar je istakao da će se boriti da sa popravljanjem finansijske situacije, koje očekuje već u 2016. godini, bude bolje i zdravstvenim radnicima.

 

U ime zaposlenih u zdravstvu, na sastanku su bili predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije, Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" i predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here