Koturović osuđen na tri meseca zatvora

Dejan Koturović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije
 

Koturoviću će posle izdržavanja kazne biti proteran iz Makedonije i biće mu zabranjen ulazak u tu zemlju u narednih 12 meseci, dok će džip "honda CRV" zbog kojeg je i uhapšen biti zaplenjen, piše makedonski Večer.

 

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je, naime, sredinom septembra uhapšen na graničnom prelazu "Bogorodica" zbog sumnje da je falsifikovao dokumenta. On se 13. septembra vraćao iz Bugarske, a u Makedoniju je ušao preko Grčke. Tada je rutinskom kontrolom granične policije utvrđeno da broj šasije automobila "honda CRV" bugarske registracije, kojim je Koturović upravljao, nije orginalan, nego prepravljen.

 

Posle otvaranja istrage policija je, kako pišu makedonski mediji, utvrdila da je automobil kojim je upravljao Koturović, ukraden i da je krađa prijavljena u Bugarskoj. "Ovo je sramota za sudstvo vaše zemlje", kratko je prokomentarisao
Koturović nakon izricanja presude.

 

"Zlatni" košarkaš iz Indijanapolisa uhapšen: Koturović u pritvoru već 16 dana!

 

Prema krivičnom zakonu Makedonije zaprećena kazna za koju se teretio Korutović je od tri meseca do pet godina zatvora, tako da je on dobio minimalnu kaznu za to delo.

 

Kako piše Večer, Koturović je žrtva kriminalaca iz Beograda koji su mu prodali ukraden automobil za koji je on platio 13.000 evra u kešu, ali je njegova krivica u tome što nije proverio poreklo vozila niti je tražio dodatnu dokumentaciju.

 

To je potencirao i sam Koturović tražeći da bude oslobođen ili novčano kažnjen.

"Nisam kriv, kriv sam jedino zbog svoje naivnosti. Takav je moj karakter. Možete i sami da se uverite. Pre nekoliko godina sam bio žrtva lažnog bankara koji mi je ukrao 500.000 dolara. Molim vas da me ne gledate kao kriminalca, ja sam sportista", rekao je Koturović. Advokati Koturovića su najavili da će se žaliti na ovu presudu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime