Švedski as ima nameru da se ostvari i na poslovnom polju.

Zlatan Ibrahimović (38), jedan od najboljih golgetera modernog doba, još nije izabrao gde će da igra posle odlaska iz MLS ligaša Galaksija u kojem je proveo godinu i po, ali je boravak u tom timu iz Los Anđelesa iskoristio i da uspostavi vezu s kompanijom AEG. Nemački elektoronski gigant, koji ima udeo i u Galaksiju, prodao je 50 odsto vlasništva svog ogranka u Švedskoj najboljem strelcu u istoriji švedske reprezentacije pa ja on tako postao i deoničar u Hamarbiju s 23,5% akcija. AEG ima isto toliko, a sam fudbalski kolektiv 51%.

Hamabri, koji je osnovan pre 122 godine, nacionalni prvak je bio samo 2001 (u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona za sezonu 2002/03. ispao protiv Partizana). S Ibrahimovićem ima pretenziju da opet bude na tronu.

Švedsko prvenstvo, koje se igra od marta do novembra, nedavno je završeno titulom Jurgerdena, koji je imao samo bod više od Malmea i Hamarbija. U poslednje dve sezone za Hamarbi igra Nikola Đurđić (33), koji se s malo uspeha oprobao među “crno-belima”. U obe je dao po 13 golova.

Ibrahimović je rođen u Malmeu. Prošao je njegove mlađe kategorije, a za glavni tim je igrao od 1999. do 2001. Jedno vreme, dok je igrački stasavao, proveo je i u klubu Balkan, koga su osnovali iseljenici s našeg područja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here