EPA/Petrit Prenaj

Politički analitičar Driton Tafalari izjavio je za Kosovo Onlajn da smatra kako ideja o razmeni ili korekciji granica između Kosova i Srbije nikada nije bila odbačena, i istakao da je aktuelna američka administracija na čelu sa Donaldom Trampom jasno poručila da će prihvatiti svaki dogovor Beograda i Prištine.

Tafalari kaže da je druga stvar pitanje koliko je to stvarno izvodljivo.

– Ako bude pregovora o granicama biće problema. Ipak, u okviru dijaloga Srbije i Kosova sve su teme otvorene pa i granice ili razgraničenje, kako oni to zovu – navodi Tafalari.

On podseća i da je prošle nedelje i visoki zvaničnuk EU Žozep Borel izjavio da bi i zemlje članice trebale da prihvate sporazum koji postignu Srbija i Kosovo, pa i ako on podrazumeva promenu granice.

Tafalari smatra da su razgovori o promeni granica sve vreme bili aktuelni, iako se u jednom periodu nije puno pričalo o tome u javnosti. On, međutim, podseća da je Nemačka protiv bilo kakve korekcije granica između Kosova i Srbije.

– Ne znam da li će Albanci prihvatiti tako nešto, i da li će političari uopšte moći da podnesu pritisak ako dođe do promene granica – navodi Tafalari.

Po njegovom mišljenju, srpska javnost će mnogo lakše prihvatiti ideju o korekciji granica ili razgraničenju u okviru konačnog rešenja.

3 COMMENTS

  1. Nema promene granica KiM je deo Srbije! Moze samo da nam Albanija vrati Skadar sa okolinom i Drac sa okolinom! Sve ostalo nema sanse za uspeh ! Previse je srbske KRVI proliveno! To se moze platiti teritorijama ili u Krvi Pa vi vidite!?! Dug je Dug!!!

    • Bravo majstore, oružije u ruke i vrati nam to junače. Hahahahahahaahahhhahahaahahahahahahaahahahahahahahaahahahahahahahahahahahaa….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here