Svet se već izvesno vreme upoznao sa popularnim hajlajterima. Ova šminka je drag dodatak u neseserima skoro svake dame.

Zahvaljujući Jutjubu pripadnice nežnijeg pola su naučile kako da igrom senki i svetlucavim prahom istaknu najlepše crte lica. Žene tvrde da je hajlajter čarobna “stvarčica” koja im pomaže da uvek deluju sveže i odmorno. Danas postoji sijaset iluminatora.

Šminkeri savetuju dame da dobro razmisle i odluče koji svetlucavi eliksir im najbolje pristaje i to na osnovu boje kože.

Svetli, žućkasti, bledunjavi ili porcelanski ten zahteva svetle, rozikaste i biserne tonove. Boja šampanjca i lagana svetlucavost pristaje skoro svima, dok preplanulim lepoticama maslinaste kože se preporučuju zlatne, žute i bronzane nijanse hajlajtera.

U poslednje vreme najpopularniji su takozvani tečni hajlajteri. Upakovani su mahom u staklene bočice i nanose se pipetom. Ove svetlucave kapi se stave na određene tačke na licu i zatim izblendiraju. Možda i najprodavaniji su hajlajteri u kamenu. Žene uglavnom vole one jako pigmentisane i s njima, ako imaju vešte ruke, prave magiju.

Na rafovima u parfimerijama tu su i hajlajteri u stiku koji liče na džinovske olovke ili karmine. Oni su posebno dragi lepoticama koje često putuju pa mogu da budu bezbrižne jer ovi hajlajteri ne mogu da se prospu ili polome.

Krema ili kamen

Šminkeri navode da na masnoj koži bolje izgledaju hajlajteri u prahu jer se lakše nanose i duže ostaju na licu. Kad je u pitanju suva koža, njoj više odgovaraju kremasti i tečni hajlajteri. Ipak, treba imati u vidu da ukoliko se koža dobro pripremi i hidrira ni oni u prahu ili kamenu izgledaće savršeno.