Iguman služio liturgiju

0

Otac Sergije lomio slavski kolač sa kumovima
 

Uveče je služena večernja molitva uz rezanje slavskog kolača. Večernju molitvu je, uz prisustvo brojnih vernika iz Frankfurta i okolnih gradova, otac Sergije i sveštenici, otac Siniša Vujasinović iz Osnabrika, otac Aleksandar Škorić iz Karlsruea, otac Marinko Radmilo iz Nirnberga, otac Jovan Gatarić iz Frajburga, otac Justin iz manastira sveti Justin Ćelijski iz Ajterfelda i sveštenici iz Frankfurta, otac Marko Jovanović, otac Stojan Barjaktarević i otac Simon Turkić.

 

Hor "Vasilije Ostroški"
 

Slavski kolač sa ocem Sergijom rezali su kumovi hramske slave. Ove godine kumovi su bili familija Todora Bogdanovića, njegova supruga Nadežda i sinovi Milutin i Dušan iz Valdorfa i sa druge strane Radosav Ignjatović iz Frankfurta.

 

Silvija Vujadinović
 

U okviru proslave hramovne slave održana je akademija sa prigodnim programom. Otac Simon je poželeo dobrodošlicu brojnim vernicima i sveštenstvu koji su došli da zajedno proslave slavu hrama i podsetio je na dane kad je molio naše ljude da se mole za ovaj hram. Otac Sergej je održao predavanje o Tominoj nedelji, a monolog "Reč Spase Spasojevića" iz knjige "Zemlja nedođija" vladike Nikolaja govorio je Radosav Ignjatović – Čika Đura.
 

Pojanje hora

U muzičkom delu akademije učestvovali su crkveni hor "Vasilije Ostroški" – Silvija Vujadinović, klavir i Milić Pavlović violina. Na kraju akademije Čika Đura je poslao poziv mladima da se pridruže radu organizaciji Svetosavske omladine koji je osnovan pri hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here