Tanjug/AP

Bugarska apsolutno nije spremna za mešanje u oružani sukob i treba da bude među onima koji insistiraju na mirovnim pregovorima u Ukrajini, izjavio je bivši ministar odbrane zemlje Krasimir Karakačanov za Bugarski nacionalni radio.

– Sofija treba da bude među zemljama koje traže mirno rešenje putem pregovora, a ne nastavak rata, koji prouzrokuje desetine i stotine hiljada žrtava i na ukrajinskoj i na ruskoj strani. Ovaj rat takođe nanosi ogromnu ekonomsku štetu svim evropskim zemljama –  istakao je on.

Karakačanov je, istovremeno, naglasio da su ulozi globalnih igrača veoma visoki i da je zato žarišta napetosti moguće videti u celom svetu, uključujući na Bliskom istoku i u Aziji.

– Napetost u Africi rate, nakon Senegala, pojavilo se već pet ili šest afričkih zemalja, Mali, Niger, koje proteruju Francuze. Dve su varijante, ili tražiti mirno rešenje putem poštovanja interesa, a druga varijanta je totalni sukob – zaključio je bivši ministar.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here