Youtube/Printskrin

Iran je danas predstavio novu bespilotnu letelicu (UAV) koja je sposobna da leti bez zaustavljanja 24 sata.

Dron, nazvan “Mohadžer-10”, ima operativni domet od 2.000 kilometara i predstavljen je na ceremoniji povodom Dana odbrambene industrije, prenosi agencija Irna.

Mohadžer-10 ima kapacitet goriva od 450 litara i nosivost od 300 kilograma.

Dron može da leti maksimalnom brzinom od 210 km/h i nosi različite vrste municije i bombi. Takođe je opremljen sistemima za elektronsko ratovanje i za prikupljanje obaveštajnih podataka.

Na marginama ceremonije, iranski predsednik Ebrahim Raisi naredio je početak masovne isporuke projektila „Koramšahr“ i „Haj Kasem“ iranskim oružanim snagama i Vazdušno-kosmičkim snagama Korpusa čuvara islamske revolucije (IRGC).

7 COMMENTS

    • Lako. Okačiš hipersoničnu raketu na klin, uzmeš dron i skineš je njime. Za još saveta lajk subskrajb

  1. Ta se raketa ne skida još sa ničim ,zvanično kad leti preko 12max,samo vas lažu ti izvori sa zapada ,oni što pišu da je 1%tacno bila bi katastrofa ,posebno Englezi prednjače da bi stvorili prividno stanje kako je zapad superioran ,samo se pitam i čemu je superioran u lažima sigurno .Gledaj to je ovako ,ti snekim ne govoriš od komšija i onda ostali komšiluk nagovaras ili silom terasa da mrzi tog što ti snjim ne govoriš ,toje sad sa Amerikancima ,daj ceo svet da primora da mrzi Ruse i Rusiju pa neće bas svi da to prihvate ili neki prihvate jel ih ucenjuju.

    • NEBI SE SLOŽIO SA TOBOM DA JE NEOBORIV I NEMA TO NIKAKVE VEZE SA ZAPADOM. VEĆ MI JE DOSTA 5 GODINA RATA I 3 GODINE POSLJE RATA. SVE SE MOŽE SKINUTI SA NEBA PA I TAJ KINĐAL. STVAR JE DA IMAŠ ODLIĆAN RADARSKI SISTEM ŠKOLOVANE RADARISTE I ODLIĆAN PVO ODNOSNO PZO!!!! GETLING KALIBAR 20 mmU PUTANJI LETA PROJEKTILA DA MU SE STVORI ZAVJESA KROZ KOJU MORA PROLETITI!!!!! I MOGUĆNOST DA SE SRUŠI JE VELIKA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here