Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Miloša Raonića sa 3:1 u 4. kolu Australijan opena i zakazao duel sa Aleksandrom Zverevim. 

Posle meča Novak je otkrio kako se osećao tokom meča i u kojem je stanju njegova p povreda.

– Dovoljno dobro se osećam da se takmilčim i igram. Ne bih bio ovde i razgovarao sa vama da nisam bio u stanju koje je dovoljno za mene da izađem da se takmičim. Nije idealno. Osećao sam se bolje u nekim situacijama. Nisam imao veliku pripremu za ovaj meč. Nisam udarao lopticu od meča sa Fricom. Zagrevao sam se pre ovog meča i želeo sam da vidim kako se osećam. Bio je iznad mene veliki oblak sumnje i ne bih igrao da nisam bio u stanju. Ovaj grend slem meni znači i dajem sve od sebe. Da je bio bilo koji drugi turnir na bih igrao ovaj meč.

Đoković je istakao i da mu je odgovaralo to što sa Raonićem tokom meča nije igrao duge poene.

-Da budem iskren, nisam siguran da li mi je odgovaralo to što nismo igrali dugačke poene. Verovatno jeste. Najteža stvar za mene u meču protiv Frica je bilo da riterniram i imam brzu reakciju. Znao sam da igram danas protiv najboljeg servera na svetu. To što nismo igrali duge poene mi je takođe odgovaralo. Dao mi je šansu da pobedim i ja sam je iskoristio. Sada se u mojoj glavi sve svodi na oporavak. Samo želim da pokušam da se osećam sve bolje i bolje kako turnir prolazi. Trenutno sam pod jakim tabletama protiv bolova, poslednjih 48 sati, i ne znam kakva je šteta načinjena na mom telu. Ja sam agresivan teniser što se tiče kretanja, mnogo proklizavam, a ova povreda ne pomaže.

Novinari su pitali Novaka i kada će, zbog prevelikog broja obaveza, kao i oporavka, na spavanje.

-Pre neko veče sam, legao u 4, pola 5 ujutru, mislim da neće biti drugačije ni večeras. Sledećih 48 sati moj prioritet je da pokušam da se oporavim i prikupim eergiju za sledeći meč.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here