Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Miloša Raonića sa 3:1 u 4. kolu Australijan opena i zakazao duel sa Aleksandrom Zverevom. 

Srpski teniser nastavio je pobednički niz protiv Raonića od kojeg nikada nije izgubio i ujedno došao do 300 pobede na grend slemovima.

Ono što je navijačima Novaka Đokovića bilo najbitnije jeste da je njegova povreda zalečena i da će moći da odgovori naporima koje zahteva rival poput Raonića. Od samog starta obojica tenisera su osvajali poene na svoj servis. Delovalo je da je problem sa mišićem koji je mučio Novaka prošlost.

Tako je srpski teniser nametnuo svoj ritam, pritiskao rivala i tokom uvodnog seta imao je i dve prilike za brejk koje nije uspeo da iskoristi. Ušlo se u taj-brejk u kojem je Đoković poveo od starta i na kraju uspeo da dođe do prvog osvojenog seta na meču.

U nastavku, naročito posle duže razmene poena, primetni su bili tragovi povrede. Đoković je nastojao da snažnim servisom u što većoj meri skrati poene, dok je sa druge strane Raonić odgovorio istom merom.

U ovom periodu  Novak je uspeo da osvoji novi gem za 2:1, i pored duže razmene udaraca i izjednačenja od 40:40 do kojeg je došao Raonić. Kanađanin je zatražio medicinski tajm-aut tokom kojeg mu lekar pomaže i “bandažira” zglob desne noge, a onda je izašao na teren i uspeo da dođe do brejka. Do kraja, Novak nije uspeo da uzvrati, oa je Kanađanin izjednačio na 1:1.

Treći set u potpunosti je pripao srpskom teniseru. Posle uvodnih 1:1, Novak dolazi do brejka, da bi potom vezao još 4 poena i sa 6:1 osvojio set.

Usledio je četvrti set u kojem nije bilo brejka do 4:4. I Đoković i Raonić su igrali odlično i snažnim servisima dolazili do poena da bi potom Novak poveo 40:0 na servis rivala. Imao je Đoković tri prilike za brejk od kojih jednu koristi za 5:4.

Na svoj servis Novak osvaja poen za 3:1 i pobedu u ovom meču. Sledeći duel Novak igra protiv Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu Australijan opena.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – MILOŠ RAONIĆ 1:0 (7:6, 4:6, )

IV Set

5:4 – Raonić je servirao snažno, ali je Novak uspeo da se izbori sa snažnim udarcima i dođe do 40:0. Imao je Đoković tri prilike za brejk od kojih jednu koristi.

4:4 – Novak snažnim servisom dolazi do izjednačenja.

3:3 – Neizvestan treći set. Nema brejka.

1:1 – Malo više trčanja za Novaka u ovom gemu. Morao je da spasava neke lopte koje su padale blizu mreže, da kontroliše osnovnu liniju, ali je iz tih napora izašao sa izjednačenjem.

III Set

6:1 – Fantastičnim servisima Novak osvaja set!

5:1 – Đoković je potvrdio brejk da bi na naeredni servis Raonića Novak ponovo uspeo da dođe do novog brejka!

3:1 – Brejk Đokovića! Novak je poveo sa 30:0, na šta je Raonić odgovorio i izjednačio. Potom, posle duže razmene udaraca, Kanađanin greši pa Đoković dolazi do brejk šanse koju na koristi. Posle 40:40, imao je Novak novu priliku da osvoji brejk i ovoga puta je iskoristio. 

2:1 – Treći set počeo je vođstvom Novaka. Obojica tenisera snažno serviraju.

II Set

4:6 – Osvaja Raonić poen i 2. set! Snažnim servisima uspeo je da poremeti igru Novaka.

4:5 – Novak je savršenim servisima došao do novog poena. Raonić servira za osvajanje drugog seta.

3:5 – Jedan od najatraktivnijih gemova na meču. Raonić je poveo sa 40:30, da bi novak uspeo da dođe do poena posle duže razmene poena uspeo da izjednači. Kanađanin dolazi do prednosti, a onda as poenom osvaja gem.

3:4 – Đoković servisima i kratkim poenima pokušava da dođe do nešto lakših poena. Posle odigranog prvog seta primetno je da se sve teže kreće u dužoj razmeni poena sa Kanađaninom.

2:4 – Prilično lajko je Raonić uspeo da potvrdi brejk.

2:3 – Đoković je na 15:30 napravio duplu grešku posle koje Raonić uspeva da napravi prvi brejk na meču.

2:1 – Novak je uspeo da osvoji novi gem i pored duže razmene udaraca i izjednačenja od 40:40 do kojeg je došao Raonić. Posle gema Kanađanin je zatražio medicinski tajm-aut tokom kojeg mu lekar pomaže i “bandažira” zglob desne noge.

1:1 – Slično kao i u prvom setu, nema brejka. Đoković pritiska Raonića i vreba priliku za brejk.

 

I Set

Taj-brejk: Novak je odlično ušao u taj-brejk. Novak je brzo poveo sa 4:2, potom i sa 5:2, da bi do kraja rutinski osvojio set.

6:6 – Novak izjednačio. Taj brejk odlučuje ko će osvojiti prvi set.

5:6 – Velika borba Novaka i Raonića. Đoković sigurno uzima poene na svoj servis. Sa druge strane, Raonić je dozvolio Srbinu dve brejk šanse ali je uspeo da se odbrani. Novak servira za ostanak u setu.

4:5 – Imao je Novak 2 brejk šanse, ali Raonić uspeva da izjednači i potom osvoji poen.

3:3 – Sada i Novak dolazi lako do svog servis gema. Uz tri servis vinera, Đoković prati protivnika. Nema brejkova na početku susreta.

1:1 – Raonić je osvojio poena na svoj servis, a istom merom uzvratio je i Novak. Ono što je svakako dobro jeste to da Novak ne pokazuje bilo kakve znake povrede.

Uoči meča:

Njegov duel protiv Kanađanina zakazan je kao poslednji na Rod Lejver Areni i trebalo bi da počne oko 11.20 po srednjeevropskom vremenu.

Prethodno će svoj meč morati da završe Iga Svjontek i Simona Halep, koje otvaraju noćnu sesiju na centralnom stadionu u Melburnu.

Pre ovog meča postavljalo se pitanje da li će Novak moći da igra zbog povrede. I pored problema koje je imao, u subotu je odradio dodatne preglede i kako se navodi, tamošnji lekari su potvrdili da srpski teniser može da zaigra protiv Kanađanina.

Meč prenosi samo Eurosport 1, koji je ekskluzivni nosilac prava za Australijan open. Nedelja će defnitivno biti u znaku tenisa, jer će oči čitavog sveta biti uprte ka Rod Lejver areni, ne bi li videli može li Đoković da prebrodi povredu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here