Imamo pravo da pre vremena tražimo svoje pare

0

AP/RIA Novosti
Ne duguju Ukrajinci malo Rusima – čak tri milijarde dolara: Medvedev
 

– Ne želimo da se dalje pogoršava stanje u ukrajinskoj privredi, ali dug treba da se vrati, rekao je Medvedev u jednom govoru o privredi, a prenela ruska televizija.

Medvedev je istakao da Moskva ima pravo da pre vremena traži otplatu duga u skladu sa ugovorom koji je postignut s Ukrajinom.

Ukrajinski ministar finansija Anton Siluanov izjavio je nedavno da bi Rusija mogla da traži prevremenu otplatu zajma od tri milijarde dolara.

– Ukrajina je prekršila uslove zajma, uključujući i činjenicu da njen javni dug nije trebalo da pređe 60 odsto bruto društvenog proizvoda, rekao je Siluanov i dodao da bi Moskva u skladu  s tim imala razloge da traži prevremenu otplatu duga.

Ukrajinski ministar je podsetio da je rok za otplatu duga do kraja 2015. godine, a da ovogodišnji ukrajinski budžet ne predviđa taj trošak.

Rusija je odobrila Ukrajini kredit od 15 milijardi dolara u decembru 2013. godine kada je na vlasti bio proruski ukrajinski predsednik Viktor Janukovič. Posle otplate od tri milijarde Rusiji, nastavak je prekinut zbog promene režima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here