Tanjug/AP
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Kod porodične kuće predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u Nikšiću došlo je do čarki između pristalica njegove politike i učesnika auto-kolone, a u jednom trenutku na kolonu je bačena i kamenica.

Kako javlja RTCG pozivajući se na nezvanične informacije iz policije, oko 40-ak pristalica Ðukanovića nalazilo se ispred njegove kuće, kada je došlo do čarki sa učesnicima kolone, pristalicama trenutne opozicije u tom gradu, koje su danas izašle na ulice u svojim vozilima, uoči lokalnih izbora u Nikšiću.

“U jednom trenutku, ka koloni je poletela kamenica i tom prilikom polomljen je prozor na jednom od automobila”, navodi RTCG.

RTCG dodaje i da im je u policiji rečeno da je reč o manjem incidentu kod porodične kuće Ðukanovića u nikšićkom naselju Rastoci. Kako dodaju iz policije, u incidentu nije bilo povređenih lica, a radi se na identifikaciji i pronalasku osobe koja je gađala kamenom.

Uoči lokalnih izbora u Nikšiću 14. marta, pristalice aktuelne vlasti u Crnoj Gori izašli su danas na ulice u svojim vozilima, mašući zastavama Srbije i unapred slaveći pobedu.
Kako navode mediji, građani su izašli kako bi “ispratili” Demokratsku partiju socijalista (DPS) predsednika Mila Ðukanovića u prošlost.

Kako dodaju, bez stranačkih obeležja, ali mašući trobojkama i državnom zastavom, stotine automobila slilo se iz pravca Vidrovana i Župe nikšićke u gradske ulice i bulevare.

Portal In4s navodi da je narod samoinicijativno počeo da se okuplja, a da se “pobednička atmosfera širi gradom”.

U Nikšiću je u toku kampanja uoči lokalnih izbora zakazanih za 14. mart. Nikšić je drugi po veličini grad u Crnoj Gori, a pobeda na lokalnim izborima pođednako je važna opozicionoj DPS Mila Ðukanovića i strankama aktuelne vladajuće većine na državnom nivou.

DPS treba da pokaže da je i dalje najjača politička snaga nakon poraza na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine, posle 30 godina na vlasti. Strankama aktuelne vlasti pobeda je takođe važna, jer osvajanje vlasti u gradu pod Trebjesom, smatraju, Ðukanovićev DPS će konačno otići u istoriju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime