Incident – kukavički čin Srbije

0

Utakmicu sam gledao sa posebnim emocijama i pozdravljam i igrače i navijače: Tači
 

Kosovski premijer Hašim Tači smatra da je sinoćnji incident na utakmici Srbija – Albanija "kukavički čin Srbije" i objasnio da je "utakmicu gledao sa posebnim emocijama i pozdravljam i igrače i navijače".

 

Umesto na toleranciju, gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti u ime opštine Priština pozovao je igrače reprezentacije Albanije da što pre posete taj grad, jer su se, kako je objasnio "na Kosovu mnogi radovali" nakon prekida utakmice u Beogradu.

 

– Obradovaće mnoge ljude. Za kraj, onako kako sam rekao premijeru Rami (tokom susreta u Tirani), ponovo kažem i sada sam još više ubeđen – nemojte da idete u Beograd, naveo je Ahmeti, a prenose prištinski elektronski mediji.

 

Utakmica je prekinuta pošto je na teren uleteo dron koji je nosio zastavu Velike Albanije, nakon čega je došlo do igrača i ulaska navijača na teren.

 

Albanski orao davi srpskog orla

U pojedinim kosovskim medijima, i na društvenim mrežama, tenzija se raspirivala mnogo pre utakmice. Tako je, jedna od zaposlenih u kancelariji za zajednice premijara Kosova (koja inače treba da brine o pravima manjina na Kosovu) na svoj Fejsbuk profil okačila sliku zastave na kojoj orao Albanije davi srpskog orla.

Analitičar Azem Vlasi je objasnio da je "zastava bila čin, provokacija da kažem veoma šarmantna i veoma inteligentna, ali u sasvim sportskom okruženju".

 

– Ova reakcija izazvala je eksploziju i šovinizam javnog mnjenja Srbije koja je za incident optužila Albaniju, smatra on.

 

Potpredsednik Demokratske partije Kosova Hašima Tačija, Adem Grabovci, zahvalio se na svom Fejsbuk profilu članovima albanskog tima.

 

– Hvala vam, momci. Ponosni smo na vas. Albanijo, ti si moja majka, a ja tvoj sin, napisao je Grabovci, a prenose mediji u Prištini.

 

Utakmica je prekinuta posle tuče na terenu zbog zastave "velike Albanije"

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here