Incko: Pet plus dva uslova za gašenje OHR-a

0

 

Navijač: Valentin Incko

"Želimo da ugasimo OHR, ali kada se ti uslovi i ciljevi ispune. Pitajte domaće političare zašto nešto nisu ispunili, nemojte to prebacivati međunarodnoj zajednici. Ovde smo došli kao partneri da pomognemo i da se zatim povučemo", rekao je Incko za Radio-televiziju Republike Srpske.

 

 

Visoki predstavnik je rekao da, prema njegovim saznanjima, nema novih uslova prema BiH za liberalizaciju viznog režima.

 

Incko je istakao da će međunarodna zajednica koristiti vreme do izbora da što više govori o evropskoj perspektivi BiH i pozvao političke stranke da se pridruže.

 

Na pitanje zašto popis stanovništva nije uslov za evropske integracije, Incko nije dao konkretan odgovor, navodeći da će se BiH, ako ne izvrši popis, pridružiti Bocvani, koja je jedina zemlja na svetu koja nema popis stanovništva.

 

Navodeći da bi neki političari u BiH želeli da pitanje usklađivanja Ustava sa presudom Suda u Strazburu, odnosno Evropskom poveljom za ljudska prava, iskoriste za veće promene Ustava, Incko je rekao da je za to da se neke stvari rade postepeno.

 

On je ocijenio da bi ustavne promene u širem obimu bile najbolji dokaz da BiH ima ozbiljne političare i da može ka EU, te da smatra da se butmirski proces može nastaviti.

 

"Butmirski proces je bio važan, on je prekinut i čeka se povoljan trenutak za njegov nastavak. Mislim da se može nastaviti", dodao je Incko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here