Inicijativa mladih: Zajedno obeležiti zločine u “Oluji”

Vestionline, Tanjug
2
youtube.com/Nedeljnik Vreme

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji i u Hrvatskoj planira da zajedno sa svojim aktivistima obeleži godišnjicu zločina nad civilima u operaciji “Oluja” 1995. godine.

– Ove godine u dva dana, u Zagrebu kao i u okolini Knina posetićemo mesta stradanja i zajedno sa udruženjima žrtava i Srpskim narodnim većem razgovaraćemo o zločinima u “Oluji” i iskazati poštovanje prema civilnim žrtvama koje su ubijene u nizu ratnih zločina – navela je Inicjativa mladih u saopštenju.

Kako navode, ideja je da se 2. avgusta zajedno aktivisiti iz Srbije i Hrvatske okupe, upoznaju, kao i da saznaju sudski utvrđene činjenice o ratnim zločinima u toku i nakon “Oluje” kao i sukobu u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine.

Oni navode da će glavna komemoracija kojoj će prisustovati biti održana u Donjem Lapcu 3. avgusta i da će tog dana posetiti još nekoliko mesta zločina u okolnim selima.

Inicijative mladih Srbije i Hrvatske u saopštenju pozivaju pored mladih aktivista da im se pridruže i umetnici, članovi političkih partija, organizacija civilnog društva, predstavnici medija.

2 COMMENTS

  1. Prije Oluje znaci od 91.proterali ste i opljackali sve sta nije bilo Srpsko a da ne govorim koliko je bilo ubijenih i silovanih , a govorite samo o Oluji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here