Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza pojavio se po prvi put u javnosti nakon što je oboleo i preležao koronavirus, i to, u emisiji “Vreme korone” na televiziji Pink.

On je otkrio kako je uspeo da se izbori sa pošasti koja je ugrozila ceo svet.

– Sada sam odlično. Posle tog perioda koji sam proveo u bolnici i pre toga kod kuće, dakle posle 15 dana se osećam jako dobro i bez ikakvih tegoba. Još bolje nego pre – istakao je Kokezai dodao:

– Mislim da sam se zarazio između 18. i 20. februara u Milanu. Tamo sam išao da gledam utakmicu Lige šampiona između Atalante i Valensije. Nikakve simptome nisam osećao do 4. marta. Prvi signal bila je temperatura, oko 37,2. U prvom momentu nisam razmišljao o koronavirusu. Ta temperatura je trajala kod kuće pet ili šest dana, tada sam pomislio da ima ima veze sa koronom. Otišao sam da se testiram i sutradan su mi javili da imam taj virus. Pozvala me je doktorka i po onda sam na infektivnoj kilnici bio 7-8 dana, a onda isto toliko i u bolnici ‘Dragiša Mišović – objasnio je prvi čovek srpskog fudbala.

U prvi mah nije bilo straha, ali jeste vrlo brzo zbog povećanja broja simptoma.

– Kada sam saznao da sam zaražen nisam osećao nikakav strah, niti bilo šta posebno. Radio sam rendgen pluća i tu su utvrdili da imam zapaljenje pluća, ali ja to nisam osećao. Ali već prvog i drugog dana nisam mogao da udahnem vazduh. Vi pokušavate da uzmete vazduh, ali njega nema. Tada sam osetio strah i paniku. Korsitio sam kiseonik. Bilo mi je jako teško.

Veliku podršku dali su mu doktori i medicinski radnici.

– Veliko hvala doktorima, sestrama koje rade na Infektivnoj klinici. Tu količinu ljubaznosti i brige o pacijentima, to čovek ne može da opiše rečima. Koristim ovu priliku svima da se zahvalim. Posebno dr Aleksandri Skunrić, koja mi je dosta pomogla da revaziđem strah i da se izborim i pobedim. Ne znate ko je ljubazniji, pokazali su solidarnost i brigu – podvukao je Slaviša Kokeza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here