Iskra ljubavi i dobrote

0
Susret: Rajka Tarlać i Ranko Majstorović u RS
 

Možda bi nam bilo bolje da smo u Švajcarskoj, Norveškoj ili pak Americi, ali to nikad nećemo znati. Jedino što sigurno znamo jeste ovog časa da nam je na raspolaganju samo jedan život koji trebamo iskoristiti što bolje možemo. I to u društvu sa dobrim ljudima. Sa onima koji ma gde da se nalaze, potrude se da tamo budu sa svojim srcem. Jer znaju i šta je bol i šta je sreća.

Čestitka

Darodavka Rajka Tarlać je Redakciji i štićenicima Humanitarnog mosta uputila najlepše želje za prestojeće praznike, a posebno je izrazila veliku zahvalnost "Vestima" i Humanitarnom mostu za svo dobro koje čine za srpsku sirotinju.

Jedna od takvih je i dobrotvorka Rajka Tarlać iz Sidneja, koju je život pre više od četrdesetak godina odneo iz rodnog Potkozarja kod Banjaluke u veliki svet. Kovala je svoju sreću, po Nemačkoj, Švajcarskoj, ne udaravši nikad bližnje po prstima.

I kada je konačno našla to nešto što je tražila, skrasivši se u Australiji, nije zaboravila nijedan kamen preko kojeg je pala. Ni to da posle ovog života ne ostane to što smo sakupili, nego samo ono što smo dali. Zato ova skromna i tiha penzionerka pored obavezne dve velike donacije za Božić i Uskrs, svaki čas posredstvom naših kolega iz Sidneja, uputi i neki novi pojedinačni prilog.

Ovoga puta dobrotvorka je poslala 1.700 AUD s molbom da se proslede na šesnaest adresa naših štićenika, uz želju da im bar malo ulepša praznične dane.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Pismo

Istog dana iz Australije stigao je još jedan poklon od naše čitateljke Milke J. koja je odlučila da 100 AUDpodelili na dva dela i tako obraduje nepokretnu Svjetlanu Kljajić iz Kozarske Dubice i slepog dečaka Aleksandra Smukova iz Dobrinaca. Uz dar je stiglo i pismo s lepim željama.

Tako će ubrzo sa 200 dolara biti prijatno iznenađena porodica Vukomira i Zorke Tomović iz Novog Pazara čija su dva sina Predrag i Ivan, ali i unuka Katarina, vezani od rođenja za invalidska kolica.

Po 100 AUD ide na adresu svima dragog štićenika dvogodišnjeg Nikole Dunovića iz Prijedora, sina Jelene Trkić – Majke Hrabrost – koja je svoj život za njega žrtvovala, nepokretnoj samohranoj majci Svjetlani Kljajić iz Sključana kod Kozarske Dubice, slabovidom Mihajlu Kukiću iz Prijedora, majci petoro dece Božani Aleksić iz Donjih Garevaca u Srpskoj, starini Ranku Majstoroviću iz Omarske, braći Zlatku i Zoranu Stankoviću iz Banjaluke, obolelim od mišićne distrofije, slepom dečaku Aleksandru Smukovu iz Dobrinaca kod Rume, sestrama Anici i Milici Savić iz Mitrove kod Tutina, usamljenoj i siromašnoj starici Borki Dražević iz Drenove kod Takova, teško bolesnoj Doris Bošnjaković iz Užica, baki Luciji Vulić iz Petrovca na Mlavi, mladoj Beograđanki Moniki Terzić koja je već nekoliko godina u budnoj komi, sedmočlanoj porodici Janoša Papa iz Mužlje kod Zrenjanina, siročićima Marku i Mariji Okuka iz Hercegovine i slepom Nikoli Joviću iz Kosovske Mitrovice.

Hvala dobrotvorki Tarlać u ime "Vesti" a mi verujemo da će i mnogi drugi čitaoci slediti njen primer držeći se one stare mudrosti – ako ne možemo nahraniti sto ljudi – nahranimo bar jednog.

Poruka iz Australije

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here