Veliko hvala Švajcarcima

0
Neočekivana pomoć: Bračni par Veljković
 

Ipak, ovih dana novinari Humanitarnog mosta su prijatno iznenadili porodicu Veljković na koju su zaboravili čak i opštinari, uputivši im donaciju od 200 franaka, dar švajcarske familije Schickel iz Badena, humanih ljudi koji su se odazvali apelu Srba da pomognu žiteljima Srbije i Srpske čije su kuće i imovina stradale u poplavama. Naime, ovaj novčani prilog uputio je "Vestima" stalni donator Milenko Šipka iz Oberordorfa koji je učestvovao u akciju prikupljanja pomoći u Švajcarskoj s molbom da sami odlučimo kome ćemo donirati prilog porodice Schickel.

Bez dvoumljenja smo uputili novac na račun porodice Veljković u Kladovo, jer je ovih dana put prema Velikoj Kamenici opet neprohodan, a žitelji su odsečeni od sveta.

– To nam je bila prva i jedina pomoć – zahvalno kaže Zorica Veljković. – Toliko smo srećni zbog pažnje nama nepoznatih ljudi, da jedno hvala nije dovoljno. Sa ovim novcem ćemo se bar malo odužiti i komšiji čije gostoprimstvo uživamo, kupićemo namirnice da dostojno dočekamo praznike u skladu sa našom srpskom tradicijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here