Islamska zajednica osudila poziv na preobraćanje u islam

0

 

Udruženje "Poziv u raj" poslednjih sedam dana širom BiH održava tribine "Naš put u islam" i deli letke katolicima i pravoslavcima s ciljem, kako tvrde, "promocije islama", a u Maglaju su na tribine preobraćenja pozvani i katolički i pravoslavni sveštenici, što je shvaćeno kao teška provokacija s obzirom na to da su u toku pripreme za jedan od najvećih hrišćanskih praznika.

 

Sveštenik Đekić je rekao da je na jučerašnjem vanrednom sastanku sa načelnikom opštine dogovoreno da se ovakve stvari ne smeju ponoviti i da svi rade na smirivanju tenzija koje su se pojavile među žiteljima Maglaja posle pojave plakata, prenose "Nezavisne novine".

 

"Ako poziv koji je upućen meni i župniku nije provokacija, šta je onda? Mi smo se dogovorili da je takve pojave potrebno sprečiti i umiriti građane", naveo je Đekić.

Mustabašić je rekao da opština osuđuje ovaj slučaj i da očekuje od policije da utvrdi ko stoji iza toga i ko je delio letke.

 

"Meni je žao što se to desilo u Maglaju, gde svi stanovnici žive u velikoj međusobnoj toleranciji, i verskoj, i kulturnoj, i nacionalnoj. Ne znam ko stoji iza ovog poziva, ali to je sigurno nešto što je uvezeno u Maglaj i što nije domaće", upozorio je Mustabašić.

 

Danial Karabegović, predstavnik Udruženja "Poziv u raj", kaže da mu nije jasno zbog čega se sad "digla frka" jer je tribina već održana, a leci podeljeni pre 15 dana.

 

"Mi nemamo ništa ni protiv sveštenika ni protiv župnika, mi smo delili letke i oni su verovatno i dobili te letke. Mi nikoga ne prisiljavamo da pristupi islamu, već samo promovišemo islam po BiH", naveo je Karabegović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here