Bivši argentinski sudija Karlos Esposito ispričao je iskustvo sa Kopa Libertadores 1989. godine kada je bio delegiran za polufinale, zajedno sa sunarodnicima Huanom Bavaom i Abelom Gnecom i kada je imao “zanimljivo” iskustvo sa Kraljem kokaina Pablom Eskobarom.

Eskobar je krajem 80-ih i početkom 90-ih bio je najveći narko bos na svetu, a uz to, bio je vatreni navijač Ateltiko Nasionala.

Karlos Esposito priča o revašu u Kolumbiji, posle 0:0 u Urugvaju, kada je rival bio Danubio.

– Sve je počelo od trenutka kada smo stigli na aerodrom u Medeljinu. Kolumbijske sudije su nas sačekale, vodile do grada i pokazivale “Ovde su ubili sudiju, ovde su bacili linijskog sudiju ” – počinje priču Esposito.

– U jednom trenutku moramo da promenimo auto. Mi odlazimo drugim, uz pratnju policije. Stigli smo u hotel, a onda su nas pozvali na večeru. Odbio sam i vratio se u sobu, tražeći da mi donesu flašu vode. Posle nekog vremena na vrata nam je došla jedna devojčica sa bocom vode, ali manjom. Poslao sam ponovo da donese veliku i ubrzo nam opet neko kuca. Zamolio sam Huana da ustane, ali je Bavo otišao. Kada je otvorio u tom trenuku ušla su četiri tipa, a jedan sa mitraljezom.

Otkriva i neverovatne detalje.

– Prislonili su pištolj Gnecu, a odmah za njima je u sobu ušao Eskobar, lepo obučen, u odelu, sa aktovkom i rekao ‘Evo vam 250.000 dolara. Bez problema ćete napustiti Kolumbiju’. Odbili smo rečima da želi da odradimo posao najbolje što možemo – priča

– Vaš život ne vredi ništa – citirao je reči Eskobara.

– Insistirao je, ali smo odbili – rekao je Esposito.

Prema njegovom svedočenju sve telefonske veze su bile prekinute.

– Nismo mogli da spavamo tu noć. Pre odlaska na stadion pitali smo se šta da radimo. Ispred nas je sačekao šef policije Medeljina i objasnio da čim se završi utakmica moramo na aerodrom. Dodao je da će, ako Nasional pobedi, biti velike zabave. Vremenom su i njega upucali.

Utakmica se završila rezultatom 6:0 u koristi Nasionala, a strah su pretrpeli i gosti iz Urugvaja.

– Kako ste se proveli?, pitao je predsednik Danubija, znajući da su sudije prošle slično kao i njegovi fudbaleri u uvertiri.

Od tada su bili šampioni Južne Amerike još samo jednom – pre četiri godine

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here