Istorijski uspeh Jelene Lolović

0

 

Prvo mesto u Aspenu pripalo je Šarki Zahrobskoj iz Češke, koja je stigla na cilj u vremenu 1:43,45. Druga je bila Marlis Šild iz Austrije, dok je treće mesto pripalo Katrin Cetel takođe iz Austrije.

 

Jelena Lolović zaostala je za pobednicom 4 sekunde i 11 stotinki.

 

Posle vrlo interesantne i uzbudljive prve vožnje kako zbog postavke staze tako i zbog vrlo zaleđenog i agresivnog terena Jelena je sa startnim brojem 66 uspela da završi na 18 poziciji. U drugoj vožnji sa mnogo boljom startnom pozicijom, Jelena se opredelila za najbolju taktiku, da napadne stazu i reskira do kraja. Isplatilo se na kraju ukupnim plasmanom na 14. poziciju i osvajanjem prvih bodova u Svetskom kupu u sezoni 2009/10.

 

Za nas jako bitna informacija, a i za samu Jelenu da je imala 9. vreme druge vožnje, što nam najbolje govori o njenom nespornom kvalitetu i sposobnošću da napadne sam svetski vrh ženskog skijanja.

 

Nakon ovog rezultata nas stručni stab ima razloga za dobro raspoloženje i ostavlja prostora svima nama da se nadamo odličnim rezultatima u ovoj sezoni. Pored nastupa u svetskom kupu Jelenu, a i ostale naše uspeđne takmičare očekuju nastupi na Olimpijskim Igrama u Vankuveru gde očekujemo vrhunsku formu i dobre rezultate.

 

Kanađanin Manuel Ozborn-Paradi pobednik je prvog superveleslaloma sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u Lejk Luizu.

 

Ozborn-Paradi je do trijumfa pred domaćim navijačima došao u vremenu od 1:32.93 minuta, s prednošću od 24 stotinki ispred drugoplasiranog Austrijanca Benjamina Rajha i njegovog sunarodnika Mihaela Valhofera.

 

Prvi superveleslalom sezone pored pobede Ozborn-Paradija obeležio je i težak pad Kanađanina Džona Kučere, zbog čega je akcija na stazi stopirana na 20 minuta. Kučera je prvo helikopterom prebačen u medicinski centar u podnožju planine, a potom je u bolnicu u Kalgariju, i prve prognoze ukazuju da je u padu slomio nogu.

 

Vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa zadržao je Kuš sa 226 bodova, ispred Rajha koji je sakupio 165 i Janke sa 160.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here