MN Press
Milica Gardašević

Milica Gardašević je osvojila “Zlatnu ligu” 2024. godine u skoku udalj, nakon što je na finalnom mitingu u Madridu zauzela drugo mesto.

Srpskoj reprezentativki je to bilo dovoljno za pobedu u ukupnom plasmanu i istorijski uspeh. Srbija je, naime, prvi put dobila pobednika u ovom prestižnom serijalu takmičenja svetske atletike.

Milica je vodila posle tri serije zahvaljujući skoku od 6,64 metra iz druge serije, ali je Rumunka Florentina Kostina Isko u četvrtoj seriji zabeležila za centimetar bolji skok za trijumf u prestonici Španije. Gardašević je imala još dva ispravna skoka na 6,60 i 6,59 metara.

Dijamantska liga je najprestižnije letnje takmičenje, privatnog karaktera, dok je Zlatna liga serijal takmičenja pod pokroviteljstvom svetske atletske federacije koje se organizuje i zimi i leti. Nikada se do sada nije desilo da neki srpski atletičar osvoji ovo takmičenje.

Pobedom u Astani Milica Gardašević osvojila je deset bodova, drugim mestom u Madridu još sedam i sa ukupno 17 bodova ubedljivo je osvojila prvo mesto dok je drugo pripalo Florentini Isko sa deset.

1 COMMENT

  1. Браво
    Милице 🇷🇸❤️
    Сјајно
    Понос за српски спорт ❤️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here