Istraga i pritvor za ubice Srba iz Grubora

0

Zbog sumnje da su umešani u ubistvo šest srpskih civila i paljenja preko 20 kuća u tom selu, protiv njih je pokrenuta istraga u kojoj državno tužilaštvo predlaže ispitivanje preko 70 svedoka.

 

Sačiću, Frani Drlji koji je vodio grupu pripadnika specijalaca koja je ušla u Grubore, Božidaru Krajini koji je komandovao jednom od grupa specijalaca koje su u širem rejonu sela Plavno kod Knina pretraživale teren, kao i pripadnicima te jedinice Berislavu Gariću i Igoru Beneti pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke i težine krivičnog dela.

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske

Dok je Sačić pred istražnim sudijom negirao bilo kakvu krivicu, ostali su nastavili da se brane ćutanjem. Sačić se po komandnoj odgovornosti tereti da nije ništa učinio kako bi sprečio zločin u Gruborima, a nije ni kaznio počinioce od kojih je jedan narednog dana u selu Ramljani zapalio više kuća.

 

 

Tužilaštvo ističe da je Sačić, kad je saznao za masakr prikrivao zločin pa je naredio da se po njegovom diktatu napravi novi, lažni, izveštaj, a policajcima je zabranio uviđaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here