Istraživanje: Građani najviše veruju SNS

0

I dalje uživaju najveću podršku: Aleksandar Vučić
 

Više od polovine ispitanika 50,5 podržava SNS, Socijalističkoj partiji Srbije veruje 10,5 odsto ispitanika, Demokratskoj stranci 6,1 odsto, Novoj demokratskoj stranci 5,6 odsto, a Srpskoj radikalnoj stranci 4,3 odsto ispitanika.

 

Istraživanje je pokazalo da 43 odsto ispitanika veruje da će se u Srbiji u narednom periodu živeti bolje, 36 odsto da će biti isto, a 21 odsto ispitanika misli da će biti lošije.

 

Prema mišljenju ispitanika, na prvom mestu prioriteta države je ekonomski razvoj, na drugom suzbijanje kriminala i korupcije, na trećem mir i poltička stabilnost, na četvrtom socijalna pravda i solidarnost, na petom uključenje u EU, na šestom rešavanje pitanja Kosova, a na poslednjem mestu je razvoj demokratije.

 

Ulazak Srbije u EU podržava 54 odsto ispitanika, ne podržava 36 odsto, a nije se izjasnilo 10 odsto ispitanika. Na pitanje da li je Srbija bliža EU nego u istom periodu prošle godine 37 odsto ispitanika je odgovorilo sa "da, delimično", 34 odsto sa "da, u velikoj meri", 24 odsto je navelo da Srbija nije bliže EU, ali da nije ni dalje, dok je pet odsto ispitanika ocenilo da je Srbija sve dalje od EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here