MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Košarkaši Italije savladali su Portoriko 90:83 i prvi su u B grupi u Beogradu, na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. To znači će reprezentacija Srbije u polufinalu turnira igrati sa Portorikom, u subotu.

S druge strane, Italijani čekaju boljeg iz duela Filipina i Dominikanske Republike. Samo pobednik turnira plasiraće se u Tokio.

Sredinom trećeg perioda, Portorikanci su imali i deset poena prednosti (58:48), ali u preostalih pet minuta te četvrtine, Azuri su odgovorili serijom 16-0 sa Polonarom i Manionom na čelu.

Serija se nastavila trojkom Vitalija pre nego što je Portoriko konačno poentirao. Imala je ekipa Romea Saketija +10 (73:63), ali sad je bio red na Portorikance da se vrate u igru, serijom 8-0 sa Klavelom na čelu.

Imali su napad za izjednačenje ili vođstvo, ali Portorikanci gube loptu, a Tonut poentira u kontri, da bi ključni pogodak dao Fontekio – trojka iz ugla za 81:73 na dva i po minuta do kraja.

Jesu Italijani lošim zagrađivanjem i jeftino prodatom loptom dali šansu Portoriku, ali ipak su stigli do pobede.

Najbolji kod Italijana bio je Ahile Polonara sa 21 poenom (7-12 iz igre) i 11 skokova, a po 21 poen postigli su i Simone Fontekio (8-13 iz igre, 6sk, 2ast) i Nikolo Manion (6-11 iz igre, 3sk, 6ast).

Portorikance je predvodio Đian Klavel sa 24 poena (8-20 iz igre), dok je Geri Braun upisao 16 poena (7-15 iz igre), 9 skokova, 15 asistencija, 5 ukradenih i 7 izgubljenih lopti. Emanuel Anduhar imao je 11 poena i 4 skoka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here