Vlada Makedonije: Zaev nije podneo ostavku

Vestionline, Tanjug
EPA/Andrej Čukić
Makedonski premijer Zoran Zaev

Makedonski premijer Zoran Zaev nije podneo ostavku, kako su to već javili pojedini mediji u regionu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijera Severne Makedonije.

Vest o ostavci objavio je prvo portal Sputnjik, a potom i pojedini beogradski tabloidi, koji su se pozvali na italijansku agenciju Ansa, koja, međutim, nije objavila da je Zaev dao ostavku, već prenela „lokalne medije“ da im nije ni potvrđena, ni demantovana informacija o ostavci.

Brojne reakcije, odnosno špekulacije medija usledile su posle današnje odluke evropskih lidera da odlože donošenje odluke o početku pristupnih pregovora sa Severnom Makedonije do 31. oktobra, uz raniju izjavu makedonskog premijera da će nedodeljivanje datuma dovesti do pada njegove vlade.

Na samitu lidera EU u Briselu Francuska je blokirala dodelu datuma za pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Sputnjik je naveo da je Zaev kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

– Trenutno su u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Severnoj Makedoniji. Zaev traži raspisivanje vanrednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa Evropskom unijom – naveo je u svom tekstu portal Sputnjik.

Na pitanje Tanjuga da li je tačna informacija koju su preneli pojedini mediji, da je Zaev podneo ostavku, iz makedonske vlade su odgovorili da je informacija pogrešna.

„Tačna informacija je da Zaev nije podneo ostavku“, navodi se u kratkom odgovoru za Tanjug.

1 KOMENTAR

  1. Pa sts je tu cudno. Shiptarima je dao veca ovlastenja, prakticno je Makedoniju uveo u NATO, promenio ime drzave i sve to dobro naplatio. Sada pokusava da se izvuce kako bi za pet ili deset godina ponovo dosao na vlast. Ti jadni i napaceni narode samo cuti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime