Povreda je sprečila Ivanu Španović da se nadmeće na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Torunu, najnovije informacije iz njenog štaba su da se oporavlja, što je potvrdio njen trener u razgovoru za „Sportski žurnal“.

Naime, naša najuspešnija atletičarka se u potpunosti oporavila, rekao je Goran Obradović. Ona je otputovala za Dubai, gde započinje pripreme koje će trajati narednih pet sedmica. Srećan je njen trener što je tako brzo prevazišla probleme sa povredom.

– Doktor Jovan Đurović, lekar u reprezentaciji i šef medicinskog tima, koji brine o zdravlju moje pulenke, najavio je pre nešto više od dve nedelje za “Sportski žurnal” da će Ivana veoma brzo početi s treningom. Kao i uvek, dijagnoza ovog vrhunskog stručnjaka pokazala se tačnom – istakao je Obradović za „Žurnal“.

Pojasnio je detaljno sa kakvim problemom se suočila Ivana i zbog čega je morala da odustane od nadmetanja na Evropskom šampionatu u Torunu.

– Bila je u pitanju zadnja loža leve, odrazne noge. Ispostavilo se da je reč o spazmu, a ne o rupturi. Da se dogodilo nešto ranije verovatno bi uspela da se oporavi, ali je tajming bio loš, problem je nastao na poslednjem važnom treningu, zato smo morali da odustanemo od odlaska na šampionat – koji kaže da Ivana trenira već nekih desetak dana.

Sledeće takmičenje na kojem će Ivana Španović učestvovati održaće se u Kalamati, u Grčkoj 22. maja. Postoji plan i da naša atletičarka učestvuje u Dijamantskoj ligi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here