EPA/Christian Bruna
Ivana Vuleta

Srpska atletičarka Ivana Vuleta postala je prvakinja Evrope u skoku udalj na kontinentalnom šampionatu u Minhenu.

Vuleta je delovala zaista dominantno i činilo se da medalja bilo kog sjaja ne može od starta da dođe u pitanje, dok je Milica Gardašević, druga srpska finalistkinja, bila lošije sreće i završila je na sedmom mestu.

Ivana je već u prvoj seriji skočila preko sedam metara. Po izrazu lica joj se videla rešenost i fokus.

Zato ne čudi što je rezultat posle ove serije pokazao sedam metara i šest centimetara, dok je njen trener Goran Obradović skakao od sreće.

Druga serija joj je bila nešto slabija 6,98 metara, ali opet jača od većine ostalih rivalki, dok do pete serije nije imala ispravan skok.

Glavna joj je konkurentkinja bila Nemica Malaika Mihambo koja je u drugoj seriji skočila 7,03 posle slabih 6,71 metara u prvoj seriji.

Ivani je ovo drugo evropsko zlato, posle Amsterdama 2016. godine i ukupno sedma zlatna medalja na velikim takmičenjima u karijeri.

Milica Gardašević je u prvoj seriji pogrešila, a onda je skočila 6,52 metra, što je nije svrstavalo u konkurenciju za medalje. U petoj seriji je imala možda centimetar prestupa u momentu kada je mogla da napadne bronzu jer je skočila preko 6,76 koliko je u tom momentu imala Ukrajinka Marina Beh Romančuk.

Bronza je na kraju ipak pripala Britanki Džasmin Sojers koja je u poslednjem skoku sa 6,80 pretekla neutešnu Ukrajinku.

1 COMMENT

  1. Sve online novine donose na prvoj strani vest o osvojenom zlatu nase atleticarke Ivane na evropskom prvenstvu. Nazalost dnevni list “Danas” o tome pise na nekoj od stranica koje treba traziti. Meni nije jasno ko kupuje jos ove novine. Mogu da razumem da je neko i protiv vlade, politicara ali da je protiv svega srpskog necu nikad shvatiti a jos manje kupce ovih novina. Na svu srecu ima i drugih izdanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here